SARADNJA ŠIRI ZNANJA: Poseta čelnika čuvene švajcarske bolnice bijeljinskoj ustanovi

V. M.

22. 11. 2022. u 09:35

DIREKTOR projekta za Odeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi Thomas Vogel, zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje posetio je d bijeljinsku bolnicu. Koga je, sa saradnicima, profesor dr Zlatko Maksimović, upoznao sa organizacijom ove ustanove.

САРАДЊА ШИРИ ЗНАЊА: Посета челника чувене швајцарске болнице бијељинској установи

foto:V-Mitrić

Na zajedničkom sastanku, gosti i domaćini razmatrali modalitete buduće saradnje švajcarske Unverzitetske klinike i  bolnice u Bijeljini.

- Mi iz bijeljinske bolnice, koja je jedina iz BiH članica Međunarodne bolničke federacije - IHF, planiramo saradnju sa mnogim zdravstvenimustanovama širom sveta, a Ženevska Univerzitetska klinika (HUG), gde je i sjedište glavne kancelarije IHF-a i koja broji više pd 13.000 zaposlenih, je mesto gde se može puno viđeti i naučiti kaže profesor dr Maksimović.

Nakon obilaska odeljenja, službi, operacionog bloka, angio sale i urgentnog bloka, Vogel je rekao da je veoma zadovoljan onim što je video u ovdašnjoj ustanovi.

Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i na tome vam čestitam.

Koliko sam imao prilike da vidim, poseduje savremenu medicinsku opremu,ima dovoljno zaposlenih a i nakon 10 godina, bolnica izgleda kao nova, zahvaljujući dobrom rukovođenju – istakao je Vogel.

  U delegaciji je bio i Eldin Fišeković, menadžer projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku