TRAŽIO ZAPOSLENJE ILI 100.000 KM: OJT Prijedor podiglo optužnicu zbog ucenjivanja direktora IRB

S. M.

08. 03. 2023. u 11:35

PRIJEDORSKO Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Munjize iz Prijedora zbog sumnje da je ucenjivao vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražena Vrhovca, saopšteno je iz tog tužilaštva.

ТРАЖИО ЗАПОСЛЕЊЕ ИЛИ 100.000 КМ: ОЈТ Приједор подигло оптужницу због уцењивања директора ИРБ

Okružno javno tužilaštvo Prijedor foto RTRS

U optužnici se navodi da je M. M. u januaru prošle godine tražio od D. V. da ga zaposli u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) ili da mu umesto toga da 100.000 KM kako bi prestao sa daljim iznošenjem informacija koje bi mu mogle štetiti.

Oštećeni D. V. je 27. januara prošle godine predao osumnjičenom 10.000 KM avansa u prethodno obeleženim novčanicama, a neposredno nakon primopredaje pripadnici Uprave MUP Republike Srpske za organizovani i teški kriminal uhapsili su M. M. koji je proveo mesec dana u pritvoru.

Inače Munjiza, koji je i aktivista SDS, dospeo je u žižu javnosti Srpske, jer je bio glavna osoba za smenu bivšeg gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

Munjiza je, naime, objavio šokantne fotografije Pavlovića na kojima se videlo da ovaj pije tablete, povraća, spava u toaletu.

PREDVIĐENE OŠTRE KAZNE

KRIVIČNIM zakonikom RS propisane su oštre kazne za ucenjivanje. Predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina za onoga ko u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist zapreti drugom da će protiv njega i njemu bliskih lica otkriti nešto što bi škodilo njihovoj časti i ugledu, i time ga prinudi da nešto učini na štetu svoje imovine.

Nakon što je objavio na svom "Fejsbuku" te šokantne fotografije, zahtevao je ostavku Saše Bursaća i raspuštanje GO SNSD u Prijedoru, jer je kako je napisao tada, smatra da je on najodgovorniji zbog plasiranja ovog kandidata, zbog obmane javnosti i birača u Prijedoru sa tim kandidatom.

- Kako se popularno kaže, on ima komandnu odgovornost prema ovome i iskreno se nadam da će dati neopozivu ostavku i da će raspustiti GO SNSD Prijedor, jer ako to ne učini mogu mu poručiti samo jedno, neka se spremi da odgovara gradivo, baš kao Dalibor Pavlović. Sa nama nema kompromisa i trgovine, niko od vas iz SNSD Prijedor neće biti amnestiran - poručio je tada Munjiza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!