SPORT ZDRAVLJE ČUVA: Više od 1.000 učesnika u rekreativnom programu u Ugljeviku, na biciklu i načelnik opštine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 04. 2023. u 18:46

U UGLjEVIKU je danas održana Treća sportska manifestacija "Krug zdravlja“ koja je okupila više od 1.000 učesnika.

СПОРТ ЗДРАВЉЕ ЧУВА: Више од 1.000 учесника у рекреативном програму у Угљевику, на бициклу и начелник општине

foto:V Mitrić

Mališani iz vrtića "Duško Radović“, Školice sporta "Mali šampioni“, učenici osnovne i srednje škole, kao i brojni sugrađani, biciklima i rolerima od gradskog trga, ulicama Ugljevika i sportsko-rekreativnom stazom duž korita reke Janje obišli su krug dužine 2,5 kilometra.

Organizator Mladen Stevanović istakao je da je cilj ove manifestacije promocija zdravog načina života kao i da je  trebalo da se održi na Setski dan zdravlja, a zbog loših vremenskih uslova pomerena je za danas.

- Važno je da se što više krećemo, vozimo bicikle, a što manje da koristimo automobile - rekao je Stevanović.

On je naglasio da je veliki broj dece i odraslih, učesnika manifestacije, pokazatelj da svako može naći primerenu aktivnost za sebe.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić učestvovao je u ovoj sportskoj manifestaciji i najavio još snažniju podršku lokalne uprave ovakvim i sličnim aktivnostima koje njeguju zdrav stil života.

- Učimo naše mlade generacije da je fizička aktivnost najvažnija, pogotovo u vremenu  tehnike i brzog načina života koji imaju i negativan efekat - rekao je Perić i zahvalio organizatorima i svima koji su učestvovali u današnjoj sportskoj manifestaciji.

Učesnicima su uručene brojne nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)