DOKTOR LAZIĆ NE UMIRE U SEĆANJU NARODA: Srpska će podržati snimanje filma o hirurgu napaćenog srpskog naroda

Novosti online

14. 04. 2023. u 16:37

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Srpska podržati snimanje filma o velikom humanisti doktoru Miodragu Laziću jer će i mlade generacije imati priliku da se upoznaju o njegovom životu i radu.

ДОКТОР ЛАЗИЋ НЕ УМИРЕ У СЕЋАЊУ НАРОДА: Српска ће подржати снимање филма о хирургу напаћеног српског народа

Foto: D. Alihodžić

- Veliki i dobri ljudi kao što je bio doktor Miodrag Lazić ne umiru u sećanju naroda kojem su tako nesebično pomogli kad im je ta pomoć bila najpotrebnija. Na godišnjicu smrti ovog istinskog heroja osećam neizmernu zahvalnost za sve što je uradio kao ratni hirurg - napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.

Doktor Lazić je devedesetih godina prošlog veka bio ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Kao hirurg učestvovao je u proboju koridora 1992. godine, bio je dobrovoljac u ratnoj bolnici "Koran" na Palama i jedan od osnivača bolnice "Žica" u Blažuju, na prvoj liniji fronta u Sarajevu.

Hirurg Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila 2020. godine u Nišu od posledica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)