SRPSKIM POSLANICIMA OBEZBEĐENJE U PARLAMENTU BiH: Istraga oko Zvizdićevih pretnji

S. MIŠLjENOVIĆ

25. 05. 2023. u 12:00

DIREKTOR Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić odlučio je da pojača mere obezbeđenja ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, gde se juče održavala sednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

СРПСКИМ ПОСЛАНИЦИМА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ У ПАРЛАМЕНТУ БиХ: Истрага око Звиздићевих претњи

Sednica parlamenta BiH, Foto Nezavisne Novine

Jače obezbeđenje ispred zgrade, ali i u zgradi rezultat je zahteva Kluba poslanika SNSD koji je upućen nakon sednice Parlamenta 19.aprila, na kojoj je Denis Zvizdić, predsedavajući PBiH u više navrata prekidao poslanike SNSD pri diskusiji poručujući im: "Ovo je zadnji put".

Takođe, i pojedinci u sali koji su bili gosti vređali su poslanike SNSD, kaže Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD u PBiH.

Ona je zatražila da se proveri ozbiljnost Zvizdićevih pretnji, i da li njegovo "ovo je zadnji put" znači najavu likvidacije nekog od srpskih poslanika.

Vulićeva je podsetila da je Zvizdić na poslednjoj sednici više puta prekidao poslanika SNSD Milorada Kojića u toku njegovog izlaganja, dok je neko od gostiju u sali neprimereno dobacio: "Aj, ba, dosta vas je više..."

Bezbednost ne sme biti ugrožena

MINISTAR bezbednosti BiH Nenad Nešić izjavio je povodom pretnji srpskim poslanicima u PD Parlamenta BiH, da bezbednost BiH ne sme biti ugrožena nikome.

- Verujem da će direktor Mirsad Vilić i Direkcija za koordinaciju policijskih tela preduzeti odgovarajuće mere i radnje - naglasio je Nešić.

- Bilo kakvo nepoštovanje u narednom periodu poslanika iz RS zahtevaće nekompromisne mere. Prijava koju smo podneli je u proceduri i formalno-pravno smo učinili sve da osiguramo da se poštuju procedure i dignitet poslanika - naglasila je Vulićeva.

Ona pita nadležne: "Kome je to dosta srpskih poslanika i sa kojim pravom ili po čijem nalogu je taj neko dobacivao?"

- Svesni da je u sali bilo mnogo lica, očekujemo da Kolegijum sekretara prihvati inicijativu Kluba poslanika SNSD, utvrdi činjenice o nemilom događaju i u što kraćem roku Klub poslanika SNSD-a o svemu izvesti - navela je Vulićeva.

Ocenila je da javno pretiti poslanicima može samo neko ko već ima u planu nehuman i opak čin prema Srbima.

- Dok ne utvrdite da su srpski poslanici sigurni, molim da postavite posebno obezbeđenje tokom boravka u zgradi Parlamenta BiH. Zaštita pripadnika bezbednosnih agencija neophodna nam je ispred Kluba poslanika SNSD, tokom sednica, i na mestima gde god je Zvizdić prisutan zajedno sa Srbima - navela je Vulićeva u inicijativi upućenoj ministru bezbednosti BiH Nenadu Nešiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!