STEFAN PREDAT TUŽIOCU: Delić nakon pucnjave na Sokocu prebačen u Tužilšatvo posle pet dana lečenja

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 06. 2023. u 07:22

STEFANA Delića, osumnjičenog za ubistvo Miroslava Milinkovića zvanog Bato, juče je preuzelo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu gde će biti saslušan i tužilac će doneti odluku o određivanju pritvora.

СТЕФАН ПРЕДАТ ТУЖИОЦУ: Делић након пуцњаве на Сокоцу пребачен у Тужилшатво после пет дана лечења

Mariana Regoje

Delić je osumnjičen da je prošle sedmice hicima iz pištolja ubio Milinkovića u Sokocu, a tokom obračuna ranjen je i Delić, pa se do dolaska u tužilaštvo nalazio u bolnici.

- U proteklim danima, na više lokacija izvršeni su pretresi velikog broja lica i objekata, a Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je preuzelo osumnjičenog S. D. koje će biti ispitan od strane postupajućeg tužioca. Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu će nastaviti da blagovremeno, tačno i precizno obaveštava javnost o preduzetim merama i radnjama povodom ovog događaja - rekao je sekretar OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer.

U toku rasvetljavanja slučaja ubistva Miroslava Milinkovića zvanog Bato na Sokocu, pripadnici MUP Srpske tokom subote uhapsili su 27 osoba.

U MUP Srpske su rekli da su radeći na dokumentovanju krivičnog dela teško ubistvo, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, uhapsili 27 osoba sa područja opštine Sokolac i izvršili pretrese kuća, pomoćnih objekata, stanova i drugih objekata na više lokacija na području te opštine.

Nastavak obračuna klanova

UBISTVO Milinkovića je nastavak obračuna "škaljarskog" i "kavačkog" klana, koji imaju ogranke i u Srpskoj. Ubijeni Miroslav Milenković dovodio se u vezu sa "kavčanima", a Stefan Delić je blizak "škaljarcima". Motiv ubistva je podmetanje bombe pod automobil "škaljarcima", a za šta je bio osumnjičen Milenković zbog čega je privođen pre dve godine.

- Prilikom pretresa objekata, policijski službenici pronašli su i oduzeli određenu količinu oružja i municije. Oni su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu - rekla je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!