GRAD DAO REŠENJE ZA STANOVE: U Bijeljini pomažu izbeglima i porodicama poginulih boraca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 06. 2023. u 19:46

URUČENjEM prvog rešenja o pravu svojine nad stambenom jedinicom zvanično je označen početak uspešnog otkupa stanova u naselju „GTC“ u Bijeljini.

ГРАД ДАО РЕШЕЊЕ ЗА СТАНОВЕ: У Бијељини помажу избеглима и породицама погинулих бораца

foto V Mitrić

Ocu poginulog borca Strahinji Đorđiću rešenje je uručio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Dugo smo čekali na ovaj dan i ponosni smo što smo ispunili obećanje. Mesecima smo vodili razgovore i ispunili smo potrebne procedure, da bi deda Strahinja i svi mi mogli da kažemo da smo uspeli. Nije bilo nikakve potrebe da se na rešenje ovog problema čeka više od dve decenije, pogotovo zato što su ovi ljudi mnogo propatili tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u kojem su izgubili svoje najmilije da bismo danas živeli u slobodnoj Republici Srpskoj. Pokazali smo da sticanjem i učvršćenjem međusobnog poverenja možemo izgraditi bolju lokalnu zajednicu, a sledeći cilj je da do kraja godine završimo procedure, kako bi i svi ostali korisnici stanova dobili rjšenja o otkupu, odnosno, pravu svojine nad stanovima - najavio je gradonačelnik Petrović.

Pored nemogućnosti da zvanično dobiju pravo svojine na stambenim jedinicama u kojima žive duže od dve decenije, stanovnicima ovog naselja dodatni problem predstavlja obaveza da na svake dve godine vade nova lična dokumenta.

- Zahvaljujući ovom uspehu, naši sugrađani iz „GTC“ naselja ni u ovom pogledu više neće biti građani drugog reda i moći će da dobijaju dokumenta sa rokom važenja kao i ostali građani - najavio je Petrović.

Uz reči zahvalnosti Strahinja Đorđić je pojasnio da je poreklom iz Bradine kod Travnika, odakle je tokom rata proterano srpsko stanovništvo.

- U Semberiji su nas dočekali kao svoje i nije nam ništa falilo, ali nas je mučilo što nismo mogli da znamo da li su ovi stanovi naši ili nisu, a i vađenje ličnih karata na svake dve godine nam je pravilo problem. Danas me je gradonačelnik Ljubiša obradovao ovim rjšenjem, a pogotovo mi je drago što se sve radi u skladu sa zakonom. Zato mogu reći da je pravi čovek na čelu grada - poručio je Strahinja Đorđić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)