ALBANSKA TRAVA, KOKAIN IZ JUŽNE AMERIKE: Jednomesečni pritvor uhapšenima u akciji "Transporter"

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 06. 2023. u 19:04

TUŽILAŠTVO BiH zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora za četvoro od šestoro uhapšenih u nastavku akcije "Transporter", koju je sproveo MUP RS.

АЛБАНСКА ТРАВА, КОКАИН ИЗ ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ: Једномесечни притвор ухапшенима у акцији Транспортер

Foto: MUP RS

Pritvor je predložen za Harisa H. (40) i Davorina P. (43) iz Travnika, Eldina H. (35) iz Sarajava i Gorana S. (51) iz Virovitice u Hrvatskoj.

U Tužilaštvu BiH navode da je pritvor predložen zbog opasnosti od bekstva, kao i rizika da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično delo ili dovršiti započeto. Svi su pod istragom zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenim prometom droge, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda i za nedozvoljeno skladištenje robe.

- Osumnjičenima se na teret stavlja da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašćen promet opojnih droga i cigareta na područje BiH i zemalja regiona. Drogu "kanabis sativa L" i krijumčarene cigarete su nabavljali sa područja Albanije, Crne Gore, dok su opojnu drogu kokain nabavljali sa područja Holandije, Belgije, Češke, prethodno krijumčarenu iz Južne Amerike, te vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH i zemalja EU i na taj način sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Akcija "Transporter" se, u kontinuitetu, realizuje od 17. jula 021. godine do danas, uz saradnju i podršku EUROPOL", navode u MUP RS. Dodaju da je u okviru akcije do sada uhapšeno 38 osoba, od čega je šest policijskih službenika MUP RS, savetnik Ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH i jedan pripadnik Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH. Pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kg opojne droge marihuana, veće količine novca oko 250.000 evra, oružja i municije i više skupocenih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?