ŽIVOTE DALI ZA SLOBODU SRBA: U Rači kod Bijeljine otkriven spomenik Crvenarmejcima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 07. 2023. u 22:36

U SPOMEN-parku u Rači, povodom 4. jula koji se nekada obeležavao kao Dan borca, danas je otkriven spomenik vojnicima Crvene armije, koji su položili živote za život ljudi u ovom delu RS i BiH.

ЖИВОТЕ ДАЛИ ЗА СЛОБОДУ СРБА: У Рачи код Бијељине откривен споменик Црвенармејцима

Foto :Gradska uprava Bijeljina

Čelni čovek Bijeljine dr Ljubiša Petrović poručio je da je "obeležavanje bitnih datuma iz Drugog svetskog rata važno, jer na taj način negujemo tradiciju narodno-oslobodilačke borbe, a upravo je borba protiv fašizma bila put ka slobodi u kojoj živimo".

- Sa predstavnicima Gradske skupštine SUBNOR-a Bijeljina smo otkrili spomenik Crvenoarmejcima koji su vojevali bitke na Sremskom i drugim frontovima, zajedno sa svojim saborcima kojih se i danas sećamo - rekao je Petrović, ističući da je "obaveza svih nas da pozitivne vrednosti narodno-oslobodilačke borbe prenosimo na buduće generacije, jer je, uz zdravlje, sloboda, najvažniji preduslov za razvoj društva.

Mihajlo Vidić, predsednik SUBNOR u Bijeljini, ukazao je na važnost očuvanja spomen- belega. Zahvalio se gradonačelniku Petroviću"za moralnu i materijalne podrške Gradske uprave ideji o podizanju spomenika Crvenoarmejcima.

Vidić je nagovestii da će spomen-kompleks biti dodatno uređen," kako bi bio dostojan podsetnik na velike dane NOB".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije