PRIKUPLJALI POMOĆ ZA PORODICU STRADALOG DARKA : Kod Bijeljine se okupilo oko 800 bajkera iz 130 moto- klubova

B.Milošević

18. 07. 2023. u 08:32

BATKOVIĆ kod Bijeljine bio je proteklog vikenda centar bajkerskog sveta.

ПРИКУПЉАЛИ ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦУ СТРАДАЛОГ ДАРКА : Код Бијељине се окупило око 800 бајкера из 130 мото- клубова

Foto: B. Milošević

Moto-fest, 11. po redu, u organizaciji Moto-kluba "Krečar", a u znak sećanja na nastradalog člana kluba, Marka Nikolića Krečara, okupio je oko 800 motorista iz 130 moto- klubova iz regiona i Evrope. Samo na ovakvom skupu, zajedno su pili pivo ljudi iz Čačka, Beograda, Rijeke, Maribora, Bijeljine, Rumunije, zajedno su sedeli Rusi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci...

Prve večeri, nakon benda "Neuništivi" iz Šida, atmosferu do usijanja podiglo je "Atomsko sklonište" i Bruno Langer (74), jedini, preostali autentični ju-rok sastav.

Tri generacije posetilaca, zajedno sa Langerom, pevalo je do kasno u noć "Ne cvikaj generacijo", "Pakleni vozači", "Pun je mesec", "Treba imat dušu"...

Drugog dana, nakon obilaska porodica nastradalih vozača,kilometarski duga kolona ljutih mašina i četvorotočkaša,prodefilovala je Batkovićem i bijeljinskim ulicama.

U masi raznoraznih motora i bajkera, izdvojio se Pavle Đurić (79) iz Sremske Rače, najstariji bajker na motorijadi, ali kako reče, i jedan od najstarijih motorista u Srbiji.

Pomoć Maksimovićima

OVOGODIŠNjI moto-fest imao je i humanitarni karakter, jer su sva prikupljena sredstva na motorijadi, upućena porodici Darka Maksimovića, tragično nastradalog bajkera, iza koga je ostalo četvoro maloletne dece.

- Vozim motor već 58 godina, i redovan sam učesnik svih moto-skupova u regionu, a voziću dok Bog bude dao zdravlja - kaže Pavle i dodaje da je i ćerka Gordana krenula njegovim stopama. - Završila je fakultet, radila na Institutu, ali geni i miris benzina su je odveli za upravljač velikog šlepera, i Gordana sada jezdi evropskim magistralama.

Stanko Duh, član MK "Beloglavi orli" iz Maribora, prijateljstvo sa motoristima ilustruje pričom, da je počasni član MK "Krečar" i da za vreme berbe grožđa na svom imanju, u goste poziva sve bajkere iz regiona.

Nikola Ilić je na motorijadu došao iz Nemačke, a Biljana Tomić, jedini ženski bajker na skupu, dovezla je svoj "suzuki" iz Rijeke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)