PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE: Ogromne štete od oluje u Bijeljini (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 07. 2023. u 19:00

ZBOG olujnog nevremena koje je sinoć zadesilo Semberiju danas je zasedao Gradski štab za vanredne situacije i, na predlog komandanta Štaba, gradonačelnika Ljubiše Petrovića, jednoglasno usvojio Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode na području Grada Bijeljina.

ПРОГЛАШЕНО СТАЊЕ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ: Oгромне штете од олује у Бијељини (ФОТО)

Foto: V. M.

Pored velike na poljoprivrednim površinama, oštećenja su pretrpeli i brojni javni i privatni objekti, ali i komunalna infrastruktura. Najveća oštećenja nevreme je izazvalo na Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, objektima Službe komunalnih usluga AD „Komunalac“ u Mačvanskoj ulici, Gradskoj toplani, Bolnici „Sveti Vračevi“, a pričinjena je šteta i na drugim školskim objektima, bijeljinskoj kasarni i drugim javnim objektima.

Izazvana su velika oštećenja i na elektro-mreži zbog čega je veliki deo Semberije ostao bez napajanja električnom energijom. Gradska uprava je uputila dopis Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u vezi sa ustupanjem određenog broja službenika, radi što bržeg formiranja Komisija za procenu štete na poljoprivrednim površinama, evidentiranja štete i podnošenja odštetnih zahteva, kao i naknade štete.

Oko 20 građana je zatražilo je lekarsku pomoć, od kojih je dvoje pretrpelo teške telesne povrede, ali su stabilnog stanja. Radi što bržeg i efikasnijeg evidentiranja štete imenovane četiri komisije za procjenu štete. Prioriteti za sanaciju među javnim objektima su Poljoprivredna i medicinska škola, Bolnica i Centar za visoko obrazovanje u Bijeljini.

Po podacima „Komunalca“, najmanje 40 stabala je uništeno, a posebna pažnja usmerena je na otkrivanje i identifikovanje skrivenih šteta, koje bi mogle da ugroze bezbednost građana, ali i zaposlenih.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)