DA SE ĐRTVE NIKAD NE ZABORAVE: U Donjoj Trnovi, kod Ugljevika, sećanje na ustanike iz jula 1941. godine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 07. 2023. u 19:25

POLAGANjEM cveća na Spomen-obeležju palim borcima narodnooslobodilačkog rata u Donjoj Trnovi kod Ugljevika danas je obeleženo 82 godine od dizanja ustanka protiv fašizma.

ДА СЕ ЂРТВЕ НИКАД  НЕ ЗАБОРАВЕ: У Доњој Трнови, код Угљевика, сећање на устанике из јула 1941. године

foto V Mitrić

U kosturnici ovog Spomen-parka iz Drugog svetskog rata pohranjeni su posmrtni ostaci 567 palih boraca, a na mermernim pločama upisana su imena 3.278 palih boraca i žrtava iz NOR.

- Na ovaj način kulturu sećanja na važne istorijske datume prenosimo na mlade naraštaje a to i jeste naš glavni cilj rada i postojanja - rekao je u ime organizatora predsednik SUBNOR Ugljevika Ratko Đurković.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić položio je venac zajedno sa predstavnicima ove podmajevičke opštine i istakao je da su Srbi vazda bili slobodari.

- Obeležavanjem današnjeg datuma pamti se istorija i njeguje tradicija u kojoj su Srbi na ovim prostorima pobedili najveće zlo čovečanstva i izvojevali slobodu u kojoj su generacije živele u miru - naglasio je Lazić.

Zajedno sa brojnim delegacijama iz Zemuna, Šida, Surčina, Sremske Mitrovice,B oračke organizacije Ugljevika, vijenac na Spomen-obeležje položio je i pomoćnik vojnog atašea ambasadora Ruske Federacije u BiH Sergej Kuklev. Nakon polaganja venaca održan je kulturno-umetnički program.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Savez udruženja boraca narodnosolobodilačkog rata SUBNOR/ Ugljevik, Gradski odbor SUBNOR Bijeljina, Mesna zajednica Donja Trnova i Centar za kulturu “Filip Višnjić” iz Ugljevika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)