POBOLJŠANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI: Bijeljina raspisuje javne pozive za sufinansiranje

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

29. 07. 2023. u 09:06

KAKO bi podržao smanjenje potrošnje energije za grejanje, uz poboljšanje komfora boravka u stambenim prostorima, i smanjenje emisija čvrstih čestica i gasova s efektom staklene bašte, Grad Bijeljina je odlučio da raspiše javne pozive za sufinansiranje mera poboljšanja energetske efikasnosti za zajednice etažnih vlasnika, kao i za kuće.

ПОБОЉШАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ: Бијељина расписује јавне позиве за суфинансирање

Foto: V. Mitrić

Za realizaciju javnih poziva iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 180.000 konvertibilnih maraka, od čega 110.000 KM za zgrade, a 70.000 KM za kuće, uz mogućnost uvećanja ovih iznosa u toku trajanja javnih poziva.

U saradnji sa Razvojnim fondom Ujedinjenih nacija (UNDP) je formirana Projektna implementaciona jedinica, te su razvijeni modeli sufinansiranja mera.

Na javne pozive mogu se prijaviti sve zainteresovane zajednice etažnih vlasnika, odnosno, osobe koje su vlasnici/suvlasnici kuća, u kojima žive.

Javnim pozivom omogućeno je sufinansiranje mera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenim objektima, odnosno, podsticanje zamene sistema grejanja, odnosno, ugradnja toplotnih pumpi za grejanje i hlađenje (voda-voda) do 30 odsto vrednosti nabavke i ugradnje toplotne pumpe, ali ne više od 18.000 KM.

Ukoliko aplikant pređe ukupan iznos koji sufinansira Grad, ostatak troškova (preko iznosa koji sufinansira Grad) pokriva sam korisnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)