KAD NEMA ZA MORE DOBRO I NA BAZENU: Građani Srpske spas od toplotnog talasa traže na domaćim kupalištima

Novosti online

05. 08. 2023. u 08:29

U JEKU godišnjih odmora retko ko u ovoj inflaciji može da priušti sebi letovanje na moru, pa se građani Srpske okreću alternativnim rešenjima, odlaze na jednodnevne izlete ili uživaju na domaćim kupalištima.

КАД НЕМА ЗА МОРЕ ДОБРО И НА БАЗЕНУ: Грађани Српске спас од топлотног таласа траже на домаћим купалиштима

Foto: T.C.

- Ove godine neću otići na more, sve je poskupelo, pa sam odlučila da uživam u čarima grada na Vrbasu - kaže Banjalučanka Maja K. koja vrele dane provodi na plaži "Vrućica".

Ona je pohvalila i izletište, nedaleko od Banjaluke, u Šnjegotini.

- To je ušuškano izletište koje pripada opštini Čelinac. Zelenilo pored puta krije mali raj sa bazenom i dvorištem, uz mogućnost sportskih aktivnosti i uživanja u lepoti kraja - govori Maja i dodaje da se nedalek, uz reku Ukrinu, nalaze manastiri Liplje i Stuplje koji su među najstarijim svetinjama koje su podigli Nemanjići.

Građani krajiške lepotice spas od vrelina pronalaze i na bazenima, gde dnevna karta košta osam KM, a neki se odlučuju i za raftnig Vrbasom, što košta oko 30 KM po osobi.

Dobojlije od toplotnog talasa beže na bazene, a i na Goransko jezero, gde dnevna ulaznica košta tri KM.

Jednodnevni izleti za Makarsku

JEDNA od opcija koju biraju građani Srpske na ovoj skupoći su i jednodevni izleti.

- Najviše imamo zahteva za Makarsku, to je putnicima i najbliža destinacija, i košta 50 KM - kažu u jednoj agenciji.

Na Makarskoj rivijeri kafa košta oko dva evra, ručak je od osam evra pa naviše, pica od osam do 15, dok je kugla sladoleda oko 2,5 evra.

- Prelepo je, ovo je ozrenski biser prirode. Imate prirodni hlad, odmorite dušu uz cvrkut ptica, povetarac i laganu šetnju - govori Vesna M. iz Doboja.

Omiljeno dobojsko turističko mesto ima veliki parking- prostor, mobilijar - klupe i stolove sa roštiljskim mestom, prostor za kampovanje, skakaonice, tobogane, tuševe, mol sa suncobranima, dečje igralište, restoran sa velikim izborom jela i pića, binu za organizovanje koncerata...

U restoranu možete da se počastite hladnim pivom i porcijom ćevapa ili da naručite domaću kafu koja košta marku i po, a oni najmlađi mogu da nađu sladoled po ceni od 1,50 KM.

Jeftinija, a opet sjajna opcija jeste i izlet na Plivska jezera, koji košta 25 KM.

- Lepo je otići i na more, ali na plažama je uvek gužva. Kada dođem ovde na Plivska jezera i Mlinčiće odmorim dušu jer je zaista mirno i divno za kupanje - kaže Milan M. iz Banjaluke.

Plivska jezera izviru u dolini Plive, jedne od pritoka Vrbasa i pravi su raj za oči sa smargdno zelenim nijansama.

- Veliko Plivsko jezero nudi različite atrakcije za turiste a jedna od najzanimljivijih je krstarenje - zaključio je Banjalučanin. - Malo Plivsko jezero i Mlinčići sa minijaturnim vodopadima iza borovih šuma idealni su za piknik i kupanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije