UBIJENO 15 HILJADA SVINJA: U Bijeljini traže dodatnu pomoć - šteta od afričke kuge već prešla sedam miliona KM

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

31. 07. 2023. u 22:14

LOKALNI krizni centar u Bijeljini uputio je još jedan hitan zahtev Kompenzacionom fondu Republike Srpske za neodložno obezbeđenje dodatnog novca.

УБИЈЕНО 15 ХИЉАДА СВИЊА: У Бијељини траже додатну помоћ - штета од афричке куге већ прешла седам милиона КМ

foto v mitrić

Kako je saopšteno, do sada je isplaćeno obeštećenje za 126 poljoprivrednih gazdinstava, kod kojih je zbog zaraze afričkom kugom izvršena eutanazija i neškodljivo uklanjanje svinja, u iznosu od više dva miliona konvertibilnih maraka.

LKC podseća da je zaključno sa 31. julom na području grada Bijeljina broj eutanaziranih i neškodljivo uklonjenih svinja premašio 15 hiljada i da direktna šteta iznosi više od sedam miliona konvertibilnih maraka.

- Još jednom napominjemo da je važno da nas informišete u vezi sa tim da li je do sada u zaraženom i ugroženom području određena ogledna farma, kako bi se utvrdila stopa mortaliteta i stopa letaliteta, a samim tim i stepen imuniteta prema virusu afričke kuge svinja. Ukoliko to do sada nije učinjeno predlažemo da se odredi ogledna farma u zaraženom i ugroženom području, na teritoriji Semberije, sve u cilju brže i efikasnije borbe protiv bolesti uzrokovane virusom afričke kuge svinja i davanja doprinosa u stvaranju potencijalnih lekova i vakcine protiv virusa - navodi se u dopisu Lokalnog kriznog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)