ZVORNIČKO LETO ZA PAMĆENJE: Spuštene zavese tradicionalne kulturne manifestacije na bini kraj Drine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 08. 2023. u 06:30

SPUŠTENE su zavese ovogodišnjeg "Zvorničkog kulturnog leta", koje je obilovalo zabavnim, kulturnim i umetničkim sadržajima. Završni program na bini kraj Drine, odakle se muzika čuje i u Srbiji, izvela je grupa "Kerber", čiji su članovi oduševili mnogobrojnu publiku.

ЗВОРНИЧКО ЛЕТО ЗА ПАМЋЕЊЕ: Спуштене завесе традиционалне културне манифестације на бини крај Дрине

Foto:V.Mitrić

"Hajde da se volimo", "Čovek od meda", "Ratne igre", samo su neke od pesama koje su spojile više generacija u muzici.

- Veoma je lepo doći iz Niša, iz Beograda i drugih velikih urbanih sredina i udahnuti vazduh, videti lepu drinsku vodu i družiti se sa dobrim ljudima - kazao je Goran Šepa, pevač "Kerbera". - Došli smo u lepi grad Zvornik punog srca.

"Kerber" je za svoje obožavaoce i ljubitelje roka priredio dobru žurku, a sa gradske plaže čuli su se hitovi.

Minulih dana Zvorničane, ali i njihove mnogobrojne komšije, sa obe obale Drine, zabavljali su Dragana Mirković, Segej Ćetković, Hari Varešanović, Breskvica...

Od šaha do kotlića

U PROGRAMU manifestacije realizovani su susreti "Ljudi i mostovi", prvi put turistička šetnja "Stopama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića", letnji bioskop, takmičenje "Zvornički kotlić", Memorijalni šahovski turnir "Boro Vukajlović", Guslarsko veče, dok su mališane zabavili Avantura animatori - kažu iz Gradske uprave.

U okviru ovogodišnje 22 svetkovine kraj Drine, organizovani su Letnji bazar i Slikarska kolonija.

Najava lošeg vremena bila je razlog što nije održana Drinska regata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar