DA OBRAZOVANJE BUDE PRISTUPAČNIJE SVIMA: Bijeljina poklanja polovne udžbenike

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

18. 08. 2023. u 17:23

ĐACI iz Semberije počeli su juče sa poklanjanjem polovnih udžbenika po Republici Srpskoj.

ДА ОБРАЗОВАЊЕ БУДЕ ПРИСТУПАЧНИЈЕ СВИМА: Бијељина поклања половне уџбенике

foto:V.Mitrić

Danas je drugi dan podele polovnih udžbenika koju je Grad Bijeljina organizovao i sprovodi u saradnji sa drugim jedinicama lokalne samouprave.

- Knjige su juče otpremljene ka centralnoj i područnim školama opštine Lopare, a danas je planirano dostavljanje knjiga u zvorničke škole, dok će narednih dana knjige biti transportovane put Sarajevsko-romanijske regije i Hercegovine. Lokalne zajednice koje će dobiti knjige od naših đaka su Grad Zvornik, te opštine Lopare, Bratunac, Šekovići, Milići, Vlasenica, Sokolac, Berkovići i Oštra Luka, a mi ćemo već danas sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva potpisati ugovor, kako bi i deca iz grada Bijeljina dobila udžbenike za narednu školsku godinu. Praksu podele udžbenika naših školaraca deci drugih gradova i opština nastavićemo i sledeće godine, a sve s ciljem da obrazovanje učinimo pristupačnijim i finansijski rasteretimo kućni budžet roditelja - najavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Ljubiša Stanišić iz gradskog Odeljenja za društvene delatnosti pozvao je roditelje, direktore osnovnih škola i predstavnike lokalnih zajednica koji to do danas nisu učinili, a imaju potrebu za udžbenicima, da se obrate ovom Odjljenju na broj telefona 055/233-154 ili elektronskom poštom na adresu drustvene@gradbijeljina.org, kako bi dobili korišćene udžbenike za svoje dete, svoju školu ili lokalnu zajednicu od bijeljinskih školaraca koji su svoje knjige dobro čuvali.

Ovo je jedna u nizu akcija i mera koje grad preduzima za unapređenje obrazovanja, pored stipendija za učenike i studente, nabavke školskog pribora, udžbenika i didatičkog materijala koji se nalazi u školama - rekao je Stanišić. - Sve to jeste nadležnost Ministarstva prosvete i kulture, ali je grad uveo ovu novu praksu uviđajući značaj obrazovanja i vaspitanja dece za budućnost društva u celini, za razliku od prakse iz nekog ranijeg perioda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić