VAŽNA POSETA MAĐARSKOJ: Ministar Nešić sa srpskom dijasporom u Sent Andreji

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 09. 2023. u 18:50

DRUGOG dana posete Mađarskoj, ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić posetio je srpsku zajednicu u Mađarskoj.

ВАЖНА ПОСЕТА МАЂАРСКОЈ: Министар Нешић са српском дијаспором у Сент Андреји

foto :V.Mitrić

On je posetio Eparhiju budimsku u Sent Andreji, gde ga je primio episkop budimski Lukijan. Potom je ministar Nešić održao sastanak sa Srpskom samoupravom u Budimpešti, kom je prisustvovao i srpski predstavnik u mađarskom parlamentu Ljubomir Aleksov.

Boravak  Mađarskoj ministar Nešić završio je posetom srpskom obrazovnog centra Nikola Tesla.

- Nema većeg oslonca srpskom narodu od dijaspore -priča Nešić za "Novosti". -Svako nas može ostaviti i okrenuti se od nas, ali nikada ne može brat brata ma gde bio. Velika mi je čast što sam imao priliku da obavim uspešnu posetu prijateljskoj Mađarskoj. Ona je naš važan partner na evropskom putu, uvek spremna da razume i podrži BiH onakvu kakva je jedina moguća - sa jakom i snažnom Republikom Srpskom. Posebno važnu ulogu u zidanju temelja jakih odnosa imaju naši sunarodnici koji vekovima čuvaju svoje ime, veru, tradiciju, svoju Srbiju i Republiku Srpsku i iznad svega grade odnose mađarskog i srpskog naroda. Neka živi i jača prijateljstvo mađarskog i srpskog naroda!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!