PRIPADNICI GRUPE I MIGRANTI: U BiH uhapšena "trojka" zbog krijumčarenja ljudi

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 09. 2023. u 19:03

PRIPADNICI Granične policije Bosne i Hercegovine danas su uhapsili trojicu državljana BiH zbog sumnje da su, kao pripadnici organizovane, kriminalne grupe, od maja do augusta , počinili krivična dela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog dela krijumčarenje migranata.

ПРИПАДНИЦИ ГРУПЕ И МИГРАНТИ: У БиХ ухапшена тројка због кријумчарења људи

foto V Mitrić

Pretresom osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Sarajeva i Zvornika, privremeno su oduzeta tri putnička vozila, novac, mobilni telefoni i drugi materijalni dokazi koji će se koristiti u daljem krivičnom postupku.

Oni se sumnjiče da su sa, za sada neidentifikovanim pripadnicima, među kojima su i migranti, učestvovali u krijumčarenju ili pokušaju krijumčarenja više stotina migranata. Reč je o  državljanima zemalja visokomigracionog rizika, prvenstveno Sirije, Iraka, Irana, Pakistana, Bangladeša i Afganistana.

Osumnjičeni su pronalazili ilegalne migrante na području Republike Srbije, koji nisu ispunjavali zakonom propisane uslove ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, nakon čega su  ih organizovano  krijumčarili preko državne granice, sa područja Republike Srbije na područje BiH, i dalje im nezakonito omogućavali prevoz u unutrašnjost Bosne i Hercegovine i dalje prema zemljama Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)