DODIK: Kina veliki prijatelj Srpske - ne traži ništa, a pomaže Balkanu

Novosti onlajn

14. 09. 2023. u 13:01

ZAHVALIVŠI na novoj donaciji, predsednik Srpske je naglasio da zapadni partneri pokušavaju da onemoguće saradnju s Kinom.

ДОДИК: Кина велики пријатељ Српске - не тражи ништа, а помаже Балкану

Foto: V. Tripić

Na primopredaji kineske donacije Republici Srpskoj za borbu protiv pandemije afričke svinjske kuge predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da je Kina veliki prijatelj Republike Srpske i da ništa ne traži, a doprinosi obnavljanju ukupnih odnosa na Balkanu.

- Malo je reći da je Kina veliki prijatelj Republike Srpske. Kina ne traži nikakvo nametanje, a doprinosi rehabilitaciji ukupnih odnosa na Balkanu, pa i u BiH - istakao je Dodik na carinskom terminalu u Gradišci, gde je pomoć stigla.

Zahvalivši Kini i njenom narodu na novoj donaciji, Dodik je naglasio da zapadni partneri pokušavaju da onemoguće saradnju s Kinom.

- Zapadni partneri pokušavaju da onemoguće našu saradnju pričajući o malignom uticaju Kine. A taj maligni uticaj dolazi iz SAD, Velike Britanije i lažnih visokih predstavnika. Ne smemo zaboraviti da je Kina pomogla Srpskoj i u borbi protiv virusa korona - poručio je Dodik.

Pored predsednika Srpske, primopredaji u Gradišci prisustvovao je i ambasador Kine u BiH Đi Pin.


(RT Balkan)

BONUS VIDEO:

ČESTITKA DODIKA: Novostima se veruje, list svih generacija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)