STIPENDIJE OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA: Potpisana rešenja o dodeli za najbolje đake u Bijeljini

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 10. 2023. u 18:34

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je rešenja o dodeli stipendija najboljim učenicima generacije osnovnih i srednjih škola.

СТИПЕНДИЈЕ ОСНОВЦИМА И СРЕДЊОШКОЛЦИМА: Потписана решења о додели за најбоље ђаке у Бијељини

foto v mitrić

Pojašnjavajući detalje vezane za oblast stipendiranja, gradonačelnik je rekao da će ove godine 13 učenika osnovnih i pet učenika srednjih škola biti korisnici stipendija Gradske uprave, te da su iznosi uvećani.

- Umesto 125, za osnovce je sada predviđeno 150 konvertibilnih maraka, dok je iznos osnovne stipendije za učenike generacije srednjih škola 250 KM, umesto prošlogodišnjih 240 KM - rekao je Petrović, dodavši da je grad Bijeljina, u želji da promoviše prave vrednosti, na bilbordima širom grada ovog ljeta prvi put objavio fotografije učenika generacije.- Postavljanjem bilborda smo rekli da verujemo u obrazovanje i ambiciozne mlade ljude, kao odgovor na negativne društvene pojave kojima smo, nažalost, okruženi. Krajnji cilj ovakvog delovanja je želja da stvorimo bolje društvo za svoje sugrađane, a do toga je moguće doći samo ako društvo ima čvrste temelje i ako je zasnovano na znanju.

On je rekao da će grad Bijeljina nastojati da budžetski okvir bude proširen i u budućnosti, između ostalih i onaj koji se odnosi na stipendije. To se odnosi kako na iznos, tako i na broj stipendija.

Osim današnjeg potpisivanja rešenja o stipendijama za osnovce i srednjoškolce, danas je objavljen i konkurs za studentske stipendije u akademskoj 2023/2024. godini. Za tekuću godinu u gradskom budžetu je predviđeno oko 400.000 KM za stipendije. U planu je da sledeće godine izdvajanja budu veća, a da se omogući da za stipendije konkurišu i učenici koji pohađaju odgovarajuće zanate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)