I PIĆE BOGOVA VINO KAO TURISTIČKA PONUDA: Potpisan prvi memoradnom o uspostavljanju Vinskog puta u BiH

D.Curać

04. 11. 2023. u 07:30

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić i predsednik Spoljnotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković potpisali su u Trebinju Memorandum o razumevanju o uspostavljanju saradnje u "Vinskom putu Hercegovine".

И ПИЋЕ БОГОВА ВИНО КАО ТУРИСТИЧКА ПОНУДА: Потписан први меморадном о успостављању Винског пута у БиХ

D. Curać

Memorandum je potpisan u svrhu postizanja zajedničkih ciljeva u razvoju turizma kao i preciziranju aktivnosti i odgovornosti radi efikasnog sprovođenja dogovorenih programa, ali i kako bi se zajedničkim aktivnostima povećala vidljivosti i atraktivnost proizvođača vina na domaćem i međunarodnom tržištu.

- BiH godišnje proizvede oko 18 miliona litara vina, a registrovano je oko 70 proizvođača. Hercegovina je jedinstvena destinacija koja svojom mediteranskom klimom, prirodnim lepotama, autentičnom kulturnom baštinom i običajima, privlači posetioce iz svih delova sveta. Radi turističke promocije ovih potencijala, koja će rezultirati i privrednim razvojem, osmišljen je projekat "Vinski put Hercegovine" - rekao je predsednik Spoljnotrgovinske komore BiH, Zdravko Marinković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je Trebinje prva lokalna zajednica koja se uključila u "Vinski put Hercegovine".

Obuhvaćeno šest opština

PROJEKTOM "Vinski put Hercegovine" rukovodi Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji s gradovima i opštinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje, uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovine.

- Oko 80 odsto proizvođača vina u Republici Srpskoj nalazi se u Trebinju. Ovaj memorandum je još jedan podstrek za kvalitetniju promociju, zajednički nastup i intenzivniju marketing kampanju, koja treba da omogući da brojni turisti iz regiona, Evrope i sveta obiđu neke on najboljih evropskih vinarija koje se nalaze upravo u Hercegovini - istakao je Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)