STUB BEZBEDNOSTI GRAĐANA SRPSKE: Ministarstvo unutrašnjih poslova RS obeležilo krsnu slavu - Aranđelovdan

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 11. 2023. u 06:00

REPUBLIKA Srpska stabilna je, između ostalog, zahvaljujući i uspešnom delovanju Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Naš odnos prema onima koji su položili svoje živote u temelje Republike mora biti očuvan u pozitivnom smislu i drago mi je što čujem podatak da su gotovo sedam odsto pripadnika MUP deca poginulih boraca Republike Srpske.

СТУБ БЕЗБЕДНОСТИ ГРАЂАНА СРПСКЕ: Министарство унутрашњих послова РС обележило крсну славу - Аранђеловдан

MUP RS krsna slava foto SRNA

To je nešto što govori o odnosu koji imaju prema toj populaciji, rekao je Milorad Dodik, predsednik RS, u Banjaluci na obeležavanju krsne slave MUP RS - Aranđelovdana.

Istakao je da je policija Srpske deo regionalne i globalne mreže bezbednosti, da su uspešni u borbi protiv terorizma i protiv trgovine narkoticima i ljudima.

- To su ocene koje dobijamo od relevantnih faktora koji o tome imaju znanja. Svih ovih godina se vidi koliko je bilo važno, bez obzira na to koliko je bilo teško, boriti se da se očuva policija Republike Srpske, da se ne izgubi njen pravni status, pa i politički, i da ostane dio institucije RS sa punim ovlaštenjima - rekao je Dodik.

Dodaje da se u kontinuitetu radi na opremanju policije, ali i obuci policijskog kadra.

- U RS nema organizovanih kriminalnih grupa, ima pojedinaca koji čine kriminal - naglasio je Dodik i naglasio da je vidljiva borba policije protiv nelegalne trgovine narkoticima.

Milionska ulaganja u opremu

MINISTAR Karan je rekao da je samo poslednjih nekoliko godina uloženo je 176 miliona KM za opremanje MUP, za infrastrukturne projekte, objekte.

- Ove godine nabavljene su i podeljene nove uniforme za naše policajce, obnovili smo u potpunosti vozni park, nabavili smo veliki broj opreme za kriminalističku službu, za naše posebne policijske snage, Specijalnu antiteroristički jedinicu, Žandarmeriju - naglasio je Karan.

Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, veruje da MUP svaki dan stiče sve veće poverenje i da je građanima Srpske stub stabilnosti.

- MUP RS će ostati stub bezbednosti Srpske i svih institucija, pogotovo onih koje su napadnute golom silom, neustavno i nezakonito, kao što je predsednik Republike - poručio je Karan.

On je naglasio da MUP stoji iza svih svojih institucija i iza svog predsednika.

- Danas obeležavamo krsnu slavu MUP RS - Aranđelovdan, da se pre svega prisetimo svih naših pripadnika, njih 782, koji položili svoje živote i trajno ih ugradili u temelje Republike - kaže Karan.

Naveo da je MUP bio jedna od prvih organizovanih službi, jedinica, koja je stala u zaštiti srpskog naroda i Republike Srpske koja je osnovana 9. janura 1992. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)