ZA IZGRADNJU KUĆA UPOLA NIŽA RENTA: Lakše će građani rešavati stambeno pitanje

D.Curać

04. 12. 2023. u 08:20

GRAĐANI Trebinja koji žele da grade individualne stambene objekte do 200 metara kvadratnih imaće popust od 50 odsto za rentu i troškove uređenja ako plaćaju odjednom, izjavila je načelnik gradskog Odeljenja za urbanizam Nataša Tučić.

ЗА ИЗГРАДЊУ КУЋА УПОЛА НИЖА РЕНТА: Лакше ће грађани решавати стамбено питање

Foto: D. Curać

Tučićeva je rekla da je Odeljenje za prostorno uređenje pripremilo odluku o izmeni odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, koju je usvojila Skupština grada.

- Ovo se odnosi na treću, četvrtu, petu i šestu građevinsku zonu i van građevinskih zona - pojasnila je Tučićeva.

Navela je da fizička i pravna lica prilikom izgradnje objekata mogu da se obrate gradonačelniku i da obračunatu rentu i troškove uređenja plate u ratama, a u tom slučaju popust se ne bi obračunavao.

Tučićeva je napomenula da je reč o vidu pogodnosti za građane kako bi rešili stambeno pitanje.

Legalizacija

PREMA njenim rečima, u ovom trenutku u Trebinju se najviše grade stambene zgrade u naselju Zasad polje i na potezu južnog gradskog izlaza, a kad je reč o individualnim stambenim objektima, najviše je zahteva za legalizaciju već izgrađenih objekata.

Prema njenim rečima, cena rente i troškova uređenja za individualne stambene objekte za treću građevinsku zonu je do sada iznosila 31.108 KM, a sada je sa popustom od 50 odsto 15.554 KM, što je značajan popust.

Tučićeva je navela da se ova pogodnost primenjuje i na zakon o legalizaciji objekata gde se obračuna prvo naknada za legalizovani objekat po zakonu, a onda se daje popust za građevinske zone za individualne stambene objekte.

Dodaje da je u izradi urbanistički plan grada i da očekuje da će do kraja godine početi javni uvid u taj plan.

- To je prilika da građani daju primedbe na urbanistički plan - istakla je Tučićeva.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima