PRIZNANJE ZA GRAD TREBINJE: Među najboljim lokalnim upravama u BiH

D.Curać

16. 12. 2023. u 08:27

GRAD Trebinje, zajedno sa 30 lokalnih samouprava u BiH, učestvovao je na konferenciji u Sarajevu, gde su okviru projekta MEG 2 razmenjena iskustva i predstavljene dobre prakse lokalne uprave u BiH, okruženju i zemljama Evropske unije.

ПРИЗНАЊЕ ЗА ГРАД ТРЕБИЊЕ: Међу најбољим локалним управама у БиХ

Grad Trebinje

Na konferenciji su dodeljena priznanja u dve kategorije za osam jedinica lokalne samouprave koje su ostvarile najveći napredak na polju dobre uprave i zaštite životne sredine u prvom ciklusu dodele grantova, a Trebinje je dobilo nagradu za osvojeno četvrto mesto i ostvareni indeks napretka od 55 odsto, koje je u ime Grada preuzela Jelena Kulušić, MEG koordinator.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao važnost realizovanih aktivnosti na uspostavljanju i primeni sistema upravljanja rezultatima u radu lokalne uprave.

- Ponosan sam na rezultate koje ostvaruje tim načelnika i uprava kojom rukovodim, a koji su Trebinje pozicionirali u vrh lokalnih uprava sa dobrim praksama - rekao je Ćurić.

Na konferenciji su sagledani pozitivni efekti implementacije Srednjoročnih akcionih planova (SAP) na unapređenje rezultata lokalne samouprave. Naglašena je važnost dvosmerne komunikacije između uprave i građana i promovisana onlajn usluga koja je dostupna i Trebinjcima - eCitizen.

Finansijska podrška

UZ priznanje za uvođenje novih praksi kojima se povećava efikasnost i efektivnost rada lokalne samouprave, Grad Trebinje je ostvario finansijsku podršku za realizaciju infrastrukturnog projekta u oblasti vodosnabdevanja u 2023. u iznosu od 214.000 KM.

Konferencija je organizovana u okviru Projekta opštinskog ekološkog upravljanja (MEG2) koji zajednički finansiraju vlade Švajcarske, Švedske, Češke Republike, kao i Evropska unija, a sprovodi Razvojini program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije