RAMI SMETA I KARADŽIĆ I SVE ŠTO JE SRPSKO: Federalni ministar podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Sokoca

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 12. 2023. u 06:30

PRVI predsednik RS Radovan Karadžić izabran je 17. decembra 1992. godine, ali ga je "belosvetska mafija osudila i utamničila u Engleskoj". Radovan Karadžić je prvi predsednik Republike Srpske. Ne treba tu dodavati i stavljati ono "bio", on je to i sada i biće dok postoji Republika Srpska. Za mene lično on je i sad predsednik, jer kada god čujem tu reč prvo pomislim na njega. Ostali oponašaju tu funkciju, funkciju koju je on stvorio, napisao je Milovan Cicko Bjelica, član SDS i načelnik Sokoca u autorskom tekstu objavljenom u medijima u Srpskoj.

РАМИ СМЕТА И КАРАЏИЋ И СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Федерални министар поднео кривичну пријаву против начелника Сокоца

Foto Privatna arhiva

Pozivanje Bijelice na istorijske činjenica i izbor Karadžića za prvog predsednika RS je zasmetalo federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku koji je podneo Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Sokolac. Razlog prijave je, kako tvrdi Isak, veličanja ratnog zločinca.

Kako je navedeno, prijava je podneta u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku BiH i zbog postojanja sumnje da je načelnik Sokoca svojim javnim stavovima izazvao nacionalnu, rasnu i versku mržnju, razdor i netrpeljivost, koje je kažnjivo prema odredbama KZ BiH.

Na prijavu je reagovao i Bjelica koji je poručio da je Ramo Isak po ko zna koji put dokazao da je neznalica. Komentarišući to što je federalni ministar podneo Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv njega jer je, kako je naveo, veličao "ratnog zločinca" Radovana Karadžića, Bjelica je odgovorio da nije počinio bilo kakvo krivično delo, niti je ikada u životu sejao mržnju, što se za Isaka ne može reći.

- Isak je očito jutros preskočio trening, pa "nacionalne mišiće" pokušava da trenira na meni dokazujući valjda kako je veliki Bošnjak, jer je to i jedino što radi. Politička karijera mu se zasniva na tome da glumi velikog Bošnjaka i da se tako dokazuje - naglasio je Bjelica.

Sinhronizovani napadi

PORED Isaka krivičnu prijavu protiv Bjelice podneo je i Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK). Bjelica kaže da je to sinhronizovano i da je to plan udara i napada na sve što je srpsko.

- Ovo je čist udar na slobodu govora i pokušaj revizije istorije, istorijskih činjenica koje se nisu tako davno desile. U slučaju da Tužilaštvo BiH pokrene krivični postupak protiv mene, odazvaću se pozivu jer sam potpuno čist i izneću sve činjenice - poručio je Bjelica.

Zamenik predsednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović, kaže da kako je Ramo Isak krenuo neće ga začuditi da tuži i sve one koji slave krsnu slavu!

- Mi se nikada nijednog našeg predsednika nećemo odreći, jer kakvi bi onda ljudi bili da se odričemo onih koje smo birali - poručio je Vidović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?