STEVANDIĆ: Dan Republike dočekati uz vedar duh i širok osmeh

Novosti online

01. 01. 2024. u 15:37

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da u Srpskoj "vladaju vedar duh, bistro oko i širok osmijeh" i da će upravo tako Republika dočekati 9. januar - Dan Republike Srpske.

СТЕВАНДИЋ: Дан Републике дочекати уз ведар дух и широк осмех

Foto D. Gavrić

Stevandić je rekao da će Srpska proslavom 9. januara pokazati da neguje vlastitu tradiciju i ne menja datum svog rođenja zato što se on ne sviđa nekom "Šmitu ili šmitićima".

- Sada kada nisu uspeli na neki pravni način da negiraju 9. januar počeli su sa nekim pretnjama i odmazdama prema funkcionerima koji su u organizacionom odboru (Dana Republike), gde se i sam nalazim sa velikim poštovanjem i radošću. Reč je o prazniku koji se proslavlja i ima svoje pravno pokriće. Mi smo našli način da je on u pravnom sistemu. Samim tim i njegova proslava je deo pravnog procesa, a taj svečani deo je nešto što njih najviše nervira jer se tu pevaju najlepše srpske pesme - rekao je Stevandić.

On je dodao da je tokom svečane proslave 9. januara vidljiva najveća podrška naroda Srpske svojoj Republici i datumu njenog rođenja, navodeći da upravo to smeta pojedincima koji pokušavaju da negiraju Dan Republike.

(SRNA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)