NASTAVAK AKCIJE „KLASTER“ U BIH: SIPA izuzela dokumentaciju sa privatnog fakulteta u Brčkom

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 01. 2024. u 07:00

POLICIJSKI službenici SIPA u nastavku akcije "Klaster" zaplenili su dokumentaciju iz jedne privatne visokoškolske ustanove u Brčkom. Kako navode, aktivnosti se sprovode po nalogu Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ „КЛАСТЕР“ У БИХ: СИПА изузела документацију са приватног факултета у Брчком

Pripadnici agencije SIPA, Foto SIPA

- Privremeno se oduzima dokumentacija zbog sumnje da su počinjena krivična dela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca - navode u SIPA.

Dodaju da se sumnja i da su počinjena krivična dela podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave iz entitetskih i zakona Brčko distrikta.

U okviru akcije "Klaster" SIPA je prošle sedmice izuzimala dokumentaciju sa fakulteta u Mostaru. U decembru je izuzimana dokumentaciju iz Nezavisnog univerziteta Banjaluka.

Akcija "Klaster" pokrenuta je u februaru 2023. kada je uhapšeno 11 osoba zbog sumnje u izdavanje i trgovinu lažnim diplomama. U akciji je tada privremeno oduzeto 75 studentskih dosijea, matične knjige, evidencije i registri i druga poslovna dokumentacija, 165.000 KM, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)