ZBOG SRBINA AMERIKU ZAMENILA BANJALUKOM: Đamila Stanić, srpska snajka, o suprugu Marku, Balkanu, društvenim mrežama (FOTO/VIDEO)

T. CVIJETIĆ

03. 04. 2024. u 17:29

SVIĐA mi se grad, sve je onako kako sam zamišljala i više od toga.

ЗБОГ СРБИНА АМЕРИКУ ЗАМЕНИЛА БАЊАЛУКОМ: Ђамила Станић, српска снајка, o супругу Марку, Балкану, друштвеним мрежама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Ustupljena fotografija

Volim ljude, kulturu, hranu, a što je najvažnije, mogu raditi male stvari u životu koje mi donose toliko radosti, ističe Đamila Stanić, novopečena Banjalučanka koja je prvi put priču o ovom gradu čula pre nekoliko godina kada je upoznala svog supruga Marka.

- Počeo je da me upoznaje sa balkanskom kulturom, u 2020. za vreme pandemije virusa korona, pokazivao bi mi Banjaluku preko poznatog jutjub-kanala Roberta Dacešina. U grad sam se zaljubila na prvi pogled. Ono što mi je ostalo posebno je kako je grad okružen prirodom, čak i kroz videe, mogla sam osetiti mir, spor život koji je bio sve što sam priželjkivala u to vreme, jer je moj život u Bostonu bio prilično užurban - kaže Stanićeva.

Đamila je rođena na Zelenortskim Ostrvima, državi na zapadnoj obali Afrike, na ostrvu Fogo.

- Imigrirala sam u SAD 2006. sa osam godina. Živela sam u Bostonu, Masačusetsu zadnjih 18 godina - kazuje nam dvadesetšestogodišnjakinja koja bi sebe opisala kao nekoga ko je harizmatičan i strastven.

Citat koji je stvarno definiše je: "Lepota života je u oku posmatrača, budi taj koji će to videti."

Vrhunska kuhinja, divni ljudi

BANjALUKA za jedan mali grad puno toga nudi! Vrhunska kuhinja, sveži proizvodi i meso na vrhunskom nivou! Rekla bih da su živahne gradske vibracije, izvrsna hrana, prekrasna priroda i divni i topli ljudi moje najdraže stvari u vezi s Banjalukom, ističe Ćamila Stanić na čijem profilu se vidi i dašak mode koju iznosi autentično i živo.

- Niko nije rekao da će život biti lak, ali na nama je da pronađemo radost u njemu bez obzira na okolnosti. Život je pronalaženje radosti u malim stvarima. Na društvenim platformama širim pozitivnost, inspirišem druge da rade na sebi i budu bolji jedan odsto svaki dan kroz zdrave navike. Živeti sa svrhom i delovati s namerom - govori Stanićeva.

Ona je aktivna na "Instagramu", "Tik-toku", a uskoro se vraća na "Jutjub". Kreator je lajfstajl sadržaja pa nudi modu, fitnes i svakodnevnu rutinu, i naravno balkanske videe.

Pričajući o tome kako je upoznala svog muža, ljubav koja ju je upravo i dovela ovde u krajišku lepoticu, Đamila kaže da je to bila "Bostonska ljubav".

- Upoznali smo se u Bostonu. Od prvog dejta primetila sam kvalitete kod Marka zbog kojih sam odmah shvatila "možda je on taj", svidelo mi se što je kulturan, pun poštovanja i nije pokušao da me impresionira - kazala je Đamila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave