BANJALUČKI HIRURZI OSUMNJIČENI ZA LAŽIRANJE NALAZA: U okviru policijske akcije "Spartakus" MUP Srpske i na UKC RS

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 04. 2024. u 20:32

U OKVIRU akcije "Spartakus" pripadnici MUP-a RS podneli su Tužilaštvu BiH izveštaj protiv Banjalučana M. S. i V. Š. Njih terete da su izvršili krivična dela falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i primanje mita, a izveštaj je podnela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

БАЊАЛУЧКИ ХИРУРЗИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ЛАЖИРАЊЕ НАЛАЗА: У оквиру полицијске акције Спартакус МУП Српске и на УКЦ РС

Foto: O. Matavulj

- Za navedene postoji osnov sumnje da su u periodu od februara 2020. do 30. decembra 2021. godine izvršili navedena krivična dela vršeći službenu dužnost u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci - saopštio je MUP Srpske.

Kako je potvrđeno "Novostima" iz više izvora, Milan S. i Velimir Š., hirurzi iz Banjaluke su prijavljeni Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su umešani u kriminalne radnje koje se istražuju u okviru akcije "Spartakus".

Hirurzi su osumnjičeni da su pravili lažne lekarske nalaze u kojima se navodilo da se Bojan Raonić iz Zvornika u određeno vreme nalazio na bolničkom lečenju u UKC Republike Srpske, što mu je omogućavalo da izbegava Sud BiH.

Za to vreme Raonić se zapravo nalazio u Belgiji gde je uhapšeni i osuđen za organizovani kriminal i trgovinu narkotika.

Pacijent

VLADO Đajić, generalni direktor UKC Srpske kaže da se ovaj slučaj desio pre par godina.

- U pitanju je bio pacijent koji se lažno predstavio - kazao je Đajić.

Ističe da doktor Milan S, već izvesno vreme ne radi na UKC-u RS.

- Dr Velimir je izuzetan doktor, koji radi dobro. Ali dok Tužilaštvo BiH ili sud ne presudi naravno da mi nećemo u našoj ustanovi ništa raditi po tom pitanju - kazao je Đajić.

I Sud BiH Raonića je osudio na pet godina zatvora zbog falsifikovanja isprava, ali nije odležao ni dana. Navodno je i odlazak na izdržavanje kazne odlagao pomoću lažnih lekarskih nalaza. Nezvanično saznajemo da je u spornim nalazima navođeno da je Raonić na lečenju u UKC Srpske bio čak i u martu 2021, kada se nalazio u pritvoru u Belgiji.

Podsetimo, u akciji "Spartakus" uhapšenih su Bojan Đokić zvani Đurđo iz Zvornika, banjalučki advokat Dragan Stupar i Strahinja Pandurević iz Istočnog Sarajevo.

- Osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa krijumčarenjem droga, pranjem novca i drugim krivičnim delima - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave