ORBAN STIŽE U REPUBLIKU SRPSKU: Mađarska delegacija u dvodnevnoj poseti u Banjaluci

Novosti online

03. 04. 2024. u 17:25

DELEGACIJA Vlade Mađarske sutra stiže zajedno sa mađarskim privednicima u dvodnevnu posetu Republici Srpskoj.

ОРБАН СТИЖЕ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Мађарска делегација у дводневној посети у Бањалуци

Foto: Tanjug/AP photo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekaće predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana na Međunarodnom aerodromu u Mahovljanima gdje bi mađarski premijer trebalo da stigne u 19.00 časova, najavljeno je iz Kabineta predsednika Srpske.

Dolazak ministra inostranih poslova i trgovine Petera Sijarta predviđen je u 18.30 časova, a dočekaće ga predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Za drugi dan posete mađarske delegacije, u petak, 5. aprila, u 9.00 časova predviđen je doček ispred Palate Republike Srpske, a u 9.05 časova tet-a-tet sastanak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

U Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministra finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

U Palati Republike planirano je da u 10.30 časova Orbanu bude svečano uručen Orden Republike Srpske na ogrlici, najviše odlikovanje Republike Srpske, koje je predsednik Milorad Dodik dodijelio mađarskom predsedniku povodom Dana Republike - 9. januara.

(RTRS)

BONUS VIDEO: UOČI TRADICIONALNE AKCIJE NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE: 61. dodela priznanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?