POKUŠAO DA UBIJE KOMŠIJU: OJT Banjaluka podiglo optužnicu protiv Stefana Glavića (28)

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 04. 2024. u 06:00

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Stefana Glavića (28) iz Banjaluke zbog pokušaja ubistva komšije Dejana Višekrune koga je ranio sa dva hica iz pištolja. Zločin se dogodio 9. januara ove godine u zaseoku Eraci u Ljubačevu kod Banjaluke. Glavić i Višekruna su zajedno bili na slavi kod komšije i kada su krenuli kući došlo je do svađe koja je okončana pucnjavom.

ПОКУШАО ДА УБИЈЕ КОМШИЈУ: ОЈТ Бањалука подигло оптужницу против Стефана Главића (28)

Stefan Glavić foto ATV

Optužnicom, koju je potvrdio Okružni sud u Banjaluci, Glaviću je na teret stavljen pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

- Ispred kuće E. B. osumnjičeni Glavić je nakon verbalne rasprave sa Višekrunom, iz automobila "folksvagen" izvadio pištolj CZ 999 "škorpion", za koji nije imao dozvolu. U nameri da ga liši života sa udaljenosti od oko četiri metra opalio je više projektila prema Višekruni - piše u optužnici.

Prvi metak je prošao iznad Višekrune. On je iz straha podigao ruke, da bi ga drugi projektil pogodio u levu nadlakticu, a treći u grudni koš.

Optuženi mu je time naneo tešku povredu usled koje je Višekruna pao na put uz jako krvarenje.

Pritvor

UZ optužnicu tužilaštvo je tražilo da se Glaviću produži mera pritvora u kojem se nalazi od hapšenja 9. januara, što je sud i prihvatio.

- U toku pucanja Glaviću je prišao Radenko Vujasin (zamenik direktora KPZ Banjaluka) koji ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj i podigao je uvis, kako bi ga sprečio da dalje puca u oštećenog. Glavić je nastavio da puca, kada je ispalio ukupno 16 metaka, odbacio je pištolj i pozvao policiju kojoj je rekao da je ubio komšiju: "Ubio sam govedo, ubio sam komšiju u Ljubačevu" - navodi se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave