KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice

Novosti online

16. 04. 2024. u 20:29

PORODICE srpskih žrtava iz Srebrenice i okolnih sela ogorčene su najavom da će rezolucija o Srebrenici, koja će se naći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija tretirati samo mulimanske žrtve.

КО ЋЕ ДА НАПИШЕ РЕЗОЛУЦИЈУ О СРПСКИМ ЖРТВАМА У СРЕБРЕНИЦИ? Породице жртава огорчене срамним плановима дела међунароне заједнице

Foto: Printskrin RTRS

Podsjećaju da je na tom istom području ubijeno više od 3.500 Srba, među kojima na stotine žena, dece i civila.

Slavki Matić u decembru 1992. godine ubijene su dve kćerke i suprug. U jednom danu izgubila je dve kćerke i muža. Slavka je smrt izbegla jer u vreme napada 14. decembra 1992. nije bila kući, već na poslu. Porodicu je našla tek sutradan. Ubijeni su na kućnom pragu.

Kome su smetale Gordana i Snežana, da li su one bile legitiman vojni cilj i zašto u očima dela međunarodne zajednice one, kao i ostale nedužne srpske žrtve, nisu tretirane isto kao i muslimanske u Srebrenici – pita se, a bez odgovora je više od trideset godina.

Ko će da napiše rezoluciju o srpskim žrtvama u Srebrenici, pita Slavka, rezoluciju u kojoj će biti spomenute njene kćerke Gordana i Snežana?

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?