DODIK ČITAO KNJIGU NA ROČIŠTU: U Sudu BiH nastavljeno suđenje predsedniku RS i direktoru "Službenog glasnika"

S. MIŠLjENOVIĆ

17. 04. 2024. u 18:27

TUŽILAŠTVO BiH pokušava da ni iz čega donese relevantne dokaze. Nikakvih dokaza nema i pravi se improvizacija suđenja.

ДОДИК ЧИТАО КЊИГУ НА РОЧИШТУ: У Суду БиХ настављено суђење председнику РС и директору Службеног гласника

Foto: JutjubPrintskrin/Avaz

Ovo je improvizacija celog slučaja, poručio je danas Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, posle ročišta u Sudu BiH gde se vodi postupak protiv njega i Miloša Lukića, v. d direktora "Službenog glasnika RS", zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

- BiH je kolonija u kojoj žele da se pitaju stranci, koji nametnu sudije, tužioce, od kojih očekuju da vode postupak po njihovoj meri - rekao je Dodik.

Inače, tokom ročišta Dodik je čitao knjigu, a na pitanje Sene Uzunović, sudije Suda BiH, ko je sve prisutan u sudnici, predsednik Srpske je čitajući knjigu samo podigao ruku i na taj način potvrdio da je prisutan. Na ročištu su saslušani su Vladimir Janković i Mila Devušić, bivši direktori "Službenog glasnika RS", a njihovo saslušanje nije trajalo duže od pet minuta. Oni su pojasnili na koji način se akti pripremaju da bi se objavili u "Službenom glasniku".

Dodik se zahvalio svima koji mu daju podršku i solidarišu se sa njim i sa Republikom Srpskom u procesu koji se vodi pred Sudom BiH.

- Znam da nisam Republika Srpska, niti se sudi Srpskoj, ali se sudi predsedniku Republike, jer sam potpisao ukaz i zato sam ovde - rekao je Dodik.

Premijer pozvao sudiju na kafu

RADOVAN Višković, premijer RS pozvao je sudiju Senu Uzunović da prekine proces, odnosno kako je rekao, lakrdiju od sudskog procesa.

- Seno, ako želiš možemo otići i na kafu da ti objasnim o čemu se ovde radi - poručio je Višković.

On je istakao i da se u ovom procesu ništa neće desiti.

- Ovo je nemoguće presuditi - zaključio je Dodik.

Smatra i da je nakaradno sve što je urađeno u poslednje vreme i štetno za BiH, te da potvrđuje podelu.

- Mislim da treba da idemo do kraja i pokažemo potpuni besmisao svega ovoga - rekao je Dodik.

Istakao je da je BiH u sistematskoj krizi.

- Dejtonski sporazum je greška jer je dao strancima da upravljaju BiH i zato ne možemo ništa da uradimo. Zato mi dobijemo pregovarački status i zato nakon pet dana sve to se sruši da bi se dalo na značaju strancima, a ne domaćem faktoru - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srpska je uvek spremna za razgovor.

- Ipak, rezolucija koju su pokrenuli je bila poslednja kap koja je prelila čašu i dovela do toga da mi nemamo kako narodu u Srpskoj objasniti zašto smo i dalje u zajednici sa Bošnjacima - naglasio je Dodik.

BONUS VIDEO - BRNABIĆ: Sramota je da se Đorđe Stanković tokom rasprave u SE ne javi za reč, a narod mu plaća sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)