DRAŠKO STANIVUKOVIĆ IZNAD POLITIČKIH PODELA: Biću sutra uz srpski narod na mitingu u Banjaluci

Tanjug

17. 04. 2024. u 20:34

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da će sutra biti uz srpski narod na mitingu u Banjaluci, dodavši da bi, kako je naveo, bila sramota da nemo posmatra velike izazove sa kojima se Srbi suočavaju.

ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ ИЗНАД ПОЛИТИЧКИХ ПОДЕЛА: Бићу сутра уз српски народ на митингу у Бањалуци

Foto: A. Čavić

- Ja ću biti uz narod, to je jedna sabornost koju treba pokazati. Moj je stav da je bilo potrebno izaći iz ovih rovova. Svi znamo koliko vlast i režim greše, koliko su bili inertni, koliko su u prošla vremena priznavali neke stvari. Tuđa sramota ne može biti moja sramota za koju ja mogu biti odgovoran - rekao je Stanivuković za N1BiH.

On je naveo da je pročitao tekst predložene rezolucije o genocidu u Srebrenici i istakao da je "nekima cilj unitarna BiH", koja nema entitete.

- Ja od rezolucije ne vidim nikog drugog, ja vidim rezoluciju. Pročitao sam tekst. Nisam bio hroničar tog vremena, ali Republika Srpska ima 98 manje nadležnosti nego što je imala. Znam da je nekima cilj unitarna BiH, da nema entiteta. Hteo ne hteo, ja sam na brdu, vodim najveći grad u Republici Srpskoj - istakao je Stanivuković.

Na pitanje da li će se pojaviti na bini na sutrašnjem mitingu u Banjaluci, rekao je da "nema nikakvu potrebu".

- Mi neke opozicione stavove znamo unapred. Ako dolazi rukovodstvo Srbije, videćete jednu institucionalnu borbu. Ja imam komunikaciju sa zvaničnicima iz Srbije, razgovaramo na dnevnoj bazi - naveo je Stanivuković.

Prema njegovim rečima, "ono što se trenutno radi kroz Savet Evrope je nacionalno bombardovanje".

- Predsednik Srbije vodi najbolju diplomatiju od svih u proteklim godinama. Ovo što se nama radi kroz Savet Evrope jeste nacionalno bombardovanje. Ja znam da ne možemo da pokažemo tu vrstu sabornosti. Dodik nas je hiljadu puta nazvao izdajnicima, hiljadu puta pogrešio i priznao je genocid u Srebrenici, je li tako? On će za to odgovarati, a ja želim da pokažem svoju odgovornost i ovu temu vidim kao značajnu temu. Ovo što sam ja uradio nije politički komoditet - naglasio je Stanivuković.

Govoreći o najavljenom izbornom zakonu Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke je rekao da Srpska ima pravo na svoj izborni zakon.

- Niko nama ne sme da nameće, mi smo od Kalaja do danas živote dali da nam niko ništa ne nameće. Ne priznajemo nametanje stvari. Republika Srpska ima pravo na svoj izborni zakon. Ja sam uvek za to da iskoristimo svoje pravo. Imamo pravo da sprovodimo lokalne izbore, republičke, ali onaj treći krug mora biti usklađen sa višim pravnim aktom, sa Ustavom. Nisam protiv donošenja takvog zakona - rekao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)