M:TEL U BOSANSKOM PETROVCU: Stvaramo uslove za normalan život naših ljudi, nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“

Promo

23. 04. 2024. u 16:42

TRI meseca nakon što su predstavnici kompanije m:tel posetili opštinu Bosanski Petrovac i povratničko stanovništvo ovih krajeva, završeni su radovi na obnovi kuće porodice Šobot u selu Bravsko, dok je porodici Jeličić donirana poljoprivredna mehanizacija.

М:ТЕЛ У БОСАНСКОМ ПЕТРОВЦУ: Стварамо услове за нормалан живот наших људи, наставак акције „Нисте сами, имате пријатеље“

Foto: Promo

Zajedno sa svojim kolegama, porodice je obišla generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, što je bila prilika i da im zvanično uruči donacije. Trivan je podsetila da kompanija m:tel kontinuirano prati ljude ovoga kraja, te da je i ova poseta porodici Šobot i renovirana cela kuća, nakon samo tri meseca od prve posete, dokaz za to. 

Foto: Promo

 

- Danas smo tu kako bismo posetili samohranog oca koji živi sa troje dece u kući koja je bila neuslovna i nebezbedna za njihov život. Kuća je sada nalik na svaku drugu kuću u kojoj treba da žive deca. Jer, vrhunski patriotizam je pomagati svojim sunarodnicima. Patriotizam nisu velike reči nego su mala dela. I kada bi svako učinio ponešto za svaku od porodica koje ovde žive mislm da bismo sa više optimizma gledali na budućnost -  rekla je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan.  

Foto: Promo

 

Nakon svih potrebnih građevinskih i tehničkih radova, kao i unošenja novog nameštaja i bele tehnike, porodica Šobot iz sela Bravsko, zahvaljujući upravo kompaniji m:tel, sada ima uslove za normalan život. Samohrani otac troje maloletne dece Pero Šobot ovom prilikom je zahvalio m:tel-u, ne krijući oduševljenje renoviranom kućom.

Foto: Promo

 

- Ja sam prezadovoljan. Sve su uradili što je trebalo, radove u kući, pa sve do kompletnog nameštaja i posteljine - rekao je Šobot ovom prilikom.

Nemanja Davidović, predsedavajući Opštinskog veća Bosanskog Petrovca zahvalio se kompaniji m:tel  na dobrim delima tokom svih prethodnih godina.

- Ova pomoć će pomoći svakodnevnom životu dve višečlane porodice. Ovo je ujedno i poruka povratnicima da nisu sami, što je i naziv ove akcije. Zahvaljujem direktorki Trivan, jer niko nas nije razumeo i niko nam nije pomogao kao što to radi ona - rekao je Davidović.

Foto: Promo

 

Nakon sela Bravsko, ovaj svojevrsni humanitarni karavan je posetio i porodicu Jeličić u Bosanskom Petrovcu i malog domaćina Miloša, koji je pri prethodnoj poseti izrazio potrebu i želju da svoje domaćinstvo obezbedi i traktorskom frezom sa priključkom. Jelena Trivan je uručila ovaj poklon-donaciju kompanije porodici Jeličić. Miloš Jeličić, učenik je osmog razreda osnovne škole i glava porodice u kojoj žive majka, troje dece i nepokretna baka, a poklon koji su dobili od kompanije m:tel za njih znači život.

- Pre smo morali moliti komšije da nam rade frezom, što smo plaćali. Sa svojom frezom ćemo moći da obrađujemo i više zemlje -  rekao je Miloš. 

Foto: Promo

 

Ovom, kao i svim prethodnim donacijama koje je kompanija m:tel realizovala od početka akcije „Niste sami, imate prijatelje“, jasno je da je ulaganje u zajednicu i povratničke porodice na području Federacije BiH, odgovorna misija ove kompanije na čelu sa generalnom direktorkom Jelenom Trivan, koja je akciju i pokrenula. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)