RAZMENA ISKUSTVA DVA GRADA IZ SRPSKE I CRNE GORE: Podrška Trebinju od Herceg Novog

D.Curać

18. 05. 2024. u 09:11

DELEGACIJA Grada Trebinja, predvođena gradonačelnikom Mirkom Ćurićem boravila je u zvaničnoj poseti u Herceg Novom, a nakon sastanka dva rukovodstva Trebinje je dobilo podršku za kandidaturu "Evropskog grada sporta za 2025".

РАЗМЕНА ИСКУСТВА ДВА ГРАДА ИЗ СРПСКЕ И ЦРНЕ ГОРЕ:  Подршка Требињу од Херцег Новог

Grad Trebinje

Kako navodi Ćurić, titula Evropskog grada sporta veoma je značajna, pa će iskustvo Herceg Novog umnogome pomoći oko apliciranja.

- Smatramo da je Trebinje u poslednje vreme dosta uradilo po pitanju sportske infrastrukture, a isto tako veliki je broj dece uključen u sport na području grada. Konkretan je podatak da se 2.500 mladih ljudi uzrasta do 18 godina bavi sportom. Imamo veliki broj uspešnih klubova, kada je reč o muškoj i ženskoj košarci, rukometu, fudbal. Činjenica je da to iziskuje truda i novca, ali ono što je veoma važno imamo klubova čiji su članovi samo Trebinjci, a nastupaju u najvišim rangovima takmičenja - rekao je Ćurić.

U agendi gradonačelnika Ćurića je bila i poseta Olimpijskom karavanu, a kako navodi predsednik Opštine Herceg novi Stevan Katić, povod razgovora je podrška Trebinju u apliciranju za titulu "Evropskog grada sporta".

- Drago mi je što je i Trebinje kandidat za "Evropski grad sporta za 2025." Nadam se da će tokom sledeće godine Trebinje dobiti taj status, kao što je i Herceg Novi za 2024. godinu - ističe on.

Zajednički projekti

TEME razgovora Stevana Katića i Mirka Ćurića su bile razmene iskustava u saradnji i planovi za nove prekogranične projekte, koji su vrlo uspešno realizovani. Takođe, dogovorena je saradnja na organizaciji manifestacija koje će biti održane u Trebinju i Herceg Novom.

U okviru saradnje dva grada pokrenuta je inicijativa za osposobljavanjem integrisanog graničnog prelaza, a Ćurić kaže da su radovi u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo