NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

DAR OD NAČELNIKA UGLJEVIKA FUDBALERIMA: Perić posetio fudbalski klub "Majevica"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 05. 2024. u 07:17

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić, u pratnji predsednika Skupštine opštine Zorana Lazića i saradnika, posetio je s Fudbalski klub "Majevica" iz Zabrđa i tom sportskom kolektivu poklonio sportsku opremu.

ДАР ОД НАЧЕЛНИКА УГЉЕВИКА ФУДБАЛЕРИМА: Перић посетио фудбалски клуб Мајевица

foto v mitrić

Ova poseta organizovana je u okviru ranije započete  akcije podele opreme fudbalskim klubovima sa područja opštine Ugljevik.

Perić je  nagladii " da je važno promovisati sport u seoskim sredinama kako bi mladi ljudi ostali na selu i živeli zdravim životom".

- Važno je da naše mlade učimo zdravom načinu života i zato je naša namera da u toku meseca posetimo sve sportske klubove i društva da bismo saznali na koji način im možemo pomoći kako bi poboljšali uslove rada. Danas smo posetili FK „Majevica“ i darovali paket sportske opreme koja im je bila neophodna za takmičenje. Pored toga, ovom fudbalskom klubu će veoma brzo na upotrebu biti dodeljene nove svlačionice  za koje su  izdvojena znatan novac iz lokalne kase Naša želja, najera i potreba svakako jeste da na ovaj način podržimo sportske kolektive sa područja naše opštine i omogućimo opstanak klubova i naših mladih na ovim prostorima - rekao je načelnik Perić.

Jedan od predvodnika ove generacije momaka je Dušan Maksimović koji je snažan bedem na golu.

Dušan je sin proslavljenog srpskog komandanta, humaniste i sportskog radnika vojvode Mande jednog od utemeljivača ovog sportskog kluba.

- Na stazana smo uspeha, ponosni jer klub doživljava  staru slavu kada je i moj otac igrao ali i generacije pre i posle njega - rekao je Maksimović i zahvalio rukovodstvu opštine Ugljevik na podršci.

Radan Nešković, predsednik Uprave FK „Majevica“  izrazio je zahvalnost rukovodstvu  opštine Ugljevik  za pomoć u izgradnji infrastrukturnih objekata na stadionu i nabavci sportske opreme.

- Nakon  duže pauze ponovo smo pokrenuli FK „Majevica“ , okupili smo mladu ekipu koja danas uspješno vodi klub i brine o njegovoj organizaciji, a svakako veliku podršku u tome imamo od opštine. Danas smo dobili nove komplete opreme što nam kao klubu veoma znači jer je danas teško svakom klubu da sam izdvoji sredstva za nabavku opreme. U tom smislu dugujemo zahvalnost načelniku opštine Ugljevik i njegovim saradnicima za podršku koju nam pružaju, a mi ćemo se truditi da „Majevicu“ održimo i podignemo na još veći nivo takmičenja“-rekao je Nešković.

Fudbalski klub „Majevica“ osnovan je 1957. godine. Jedan od  najvećih uspeha im je osvajanje Druge opštinske lige Bijeljina u sezoni 2021/22.  Godine 2022. proglašeni su za najbolji sportski klub opštine Ugljevik. Klub se takmiči se u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljine, grupa Zapad, i trenutno zauzima treće mesto na tabeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića