ZA 200 KM DOZVOLILI KRIJUMČARENJE DRVA: MUP Republike Srpske podneo prijave protiv policajaca zbog primanja mita

O. MATAVULj

01. 09. 2020. u 07:45

MUP Republike Srpske podneo je izveštaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv dvojice policajaca Dražena Gajilovića i Predraga Kajkuta zbog sumnje da su primili mito od Ognjena Palačkovića iz Banjaluke koji se tereti za davanje mita i prevaru.

ЗА 200 КМ ДОЗВОЛИЛИ КРИЈУМЧАРЕЊЕ ДРВА: МУП Републике Српске поднео пријаве против полицајаца због примања мита

Foto D. Pozderović

Kako saznajemo, radi se o policajcima zaposlenim u Policijskoj stanici Lauš koji su primili mito u iznosu od 200 KM, kako bi nekažnjeno propustili kamion koji je bio natovaren drvima za ogrev, bez dokumentacije.

- Policajci su 6. avgusta oko 22.30 u Gornjoj Stratinskoj zaustavili kamion sa drvima kojim je upravljao Ognjen Palačković. Budući da Palačković nije imao potrebnu dokumentaciju za drva, policajcima je ponudio mito u iznosu od 200 KM da ga ne sankcionišu i ne izvrše službenu radnju koju su morali izvršiti - navode u MUP RS.

Pojašnjavaju da je Palačković nakon davanja mita policajcima prevario vlasnika spornih drva.

- Vlasniku je rekao da mu je drvne sortimente oduzela policija, a zapravo ih je prodao u Banjaluci za iznos od 500 maraka. Lažnim prikazivanjem činjenica njega je oštetio za iznos od 500 KM - navode u MUP RS.

Izvor blizak istrazi kaže da se sumnja da su osumnjičeni policajci i ranije u više navrata uzimali novac kako bi propuštali osobe koje se bave ilegalnom sečom šume, što je predmet dalje istrage.

Mirna Miljanović, portparol MUP RS, kaže da je protiv osumnjičenih policajca podneta inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i biće suspendovani s posla.

SUSPENDOVANI

SREDINOM meseca MUP RS je suspendovao saobraćajne policajce Z. K. i P. D. zbog primanja mita u iznosu od 150 KM. Oni se sumnjiče da su uzeli novac od muškarca kome su "progledali kroz prste" i dozvolili mu kretanje za vreme policijskog sata, koji je bio na snazi zbog epidemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu