ODLUKA VLADE RS: Oko 17 miliona maraka za realizaciju akcionog plana zapošljavanja

S.M.

03. 09. 2020. u 15:42

VLADA Republike Srpske izmenila je odluku o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu, za čiju bi realizaciju trebalo da bude obezbeđeno 16.901.413 KM za zapošljavanje 3.292 lica, što je povećanje u odnosu na prvobitni plan.

ОДЛУКА ВЛАДЕ РС: Око 17 милиона марака за реализацију акционог плана запошљавања

Foto: Vlada RS

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Mira Vasić rekla je da je Vlada za ove namjene obezbijedila dodatnih 5.973.000 KM, te podsetila da je Akcionim planom koji je usvojen 16. juna bilo planirano 10.928.000 KM za zapošljavanje 2.209 lica.

- S ciljem realizacije Akcionog plana Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i Zavod za zapošljavanje su raspisali javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima da podnose aplikacije za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje, rekla je Vasićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sednice Vlade.

Prema njenim rečima, nakon zatvaranja javnog poziva konstatovano je da je velika zainteresovanost poslodavaca za korištenje sredstava iz projekta "Zajedno do posla", odnosno projekta zapošljavanja dece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca, kao i za projekat podrške zapošljavanju pripravnika.

- Vlada je ujedno obezbedila i 115.220 KM za 12 radnika “Unisa” koji su stekli uslove za starosnu penziju, navela je Vasićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)