SLIKAR PRETI SMRĆU NAČELNIKU, UPADAO I U BAZU SFOR: "Bude li mi se dete zarazilo u školi sve ću vas pobiti"

Ninko Đurić

03. 09. 2020. u 19:05

POLICIJSKI službenici Policijske uprave Banja Luka, danas, četvrtak, postupili su po uočenoj objavi na društvenoj mreži gde lice I.N. upućuje pretnje načelniku Opštine Prnjavor, gospodinu Darku Tomašu.

СЛИКАР ПРЕТИ СМРЋУ НАЧЕЛНИКУ, УПАДАО И У БАЗУ СФОР: Буде ли ми се дете заразило у школи све ћу вас побити

Foto: Arhiva VN

Od lica I.N. je uzeta izjava na navedene okolnosti, o događaju je obavešten dežurni okružni tužilac koje je naložio policijskim službenicima da Okružnom javnom tužilaštvu dostave izveštaj o preduzetim merama i radnjama ta da se nastavi dalji rad po događaju o čemu će se doneti tužilačka odluka-oglasili su se danas posle podne iz PU Banjaluka.

I to se desilo u Republici Srpskoj, odnosno BiH: roditelj je uputio javnu pretnju smrću čelnom čoveku opštine ukoliko mu se dete zarazi korona virusom, za čiju odluku o polasku u školu je, inače, donelo resorno ministrstvo prosvete. Da stvar bude bizarnija, ta ista osoba, prnjavorski slikar i političar Ivan Nešić, takođe putem svog „Fejsbuk“ naloga, javno je zamolio svoje pristalice da ne glasaju za njega kao kandidata za odbornika SO Prnjavor.

-Bude li mi se dete zarazilo u školi, sve ću vas pobiti. To i za tebe načelniče važi-oglasio se jutros na društvenoj mreži Nešić.

Foto: Fejsbuk

Prnjavorski načelnik je tu poruku objavio na svom Instagram profilu, uz komentar: “Darko Tomaš ne odlučuje da li se i pod kojim uslovima ide u školu”.

Tomaš je, za „Novosti“, rekao da se ne oseća ugroženim.

-Svestan sam i razumem da moja funkcija nosi teret i dežurnog krivca za sve i svašta pa i za privatne probleme i sudbine. Škole su dužne da preduzmu sve epidemiološke mere na čemu i ja posebno insistiram, jer je zdravlje naše dece najvažnije-rekao nam je Tomaš.

I dok je, sudeći po mnogobrojnim komentarima, tom pretnjom „zgrozio javnost“, Nešić je u istom danu i, zasigurno, tu istu javnost zbunio objavom u vezi svoje kandidature na listi PDP-a, za lokalnog parlamentarca.

Foto: Ninko Đurić

Ivan Nešić i Darko Tomaš

-Javno zamoljavam pošto sam na listi za odbornika grada Prnjavora. Molim vas nemojte glasati za mene. Nisam ja toga zaslužan-doslovno je Nešić ispisao na svom FB profilu.

„Novosti“ saznaju da je Ivan Nešić aktuelni predsednik prnjavorskog Kulturno-umetničkog društva „Taras Ševčenko“. On se danas nije javljao a potom ni bio dostupan da telefonom prokomentariše slučaj. To nam je, ipak, uspelo od njegovog prijatelja i saradnika, predsednika Upravnog odbora tog ukrajinskog udruženja i odbornika SO ispred nacionalnih manjina Branka Deketa.

-Ivan je nedostupan jer mu je sin otpremljen u UKC RS u Banjaluku, zbog zdravstvenih problema. Ispričao mi je da mu je jako žao zbog nastalog incidenta i zamolio me da prenesem izvinjenje načelniku Tomašu. Potvrdio mi je da je tako napisao, ali što se tiče pretnje da na njeno ostavrenje i ne pomišlja. Sve to je ispisao u očaju zdravstvenih problema sinčića, gušenja, a po dolasku iz škole koje je imao i ranije. Moguće je da je još bio i pod uticajem alkohola. Inače, nakon bračnog brodoloma, on živi sa sinom i vodi brigu o njemu. Kako saznajem, pre desetak dana su zajedno došli iz Srbije-ispričao je, za „Novosti“, Deket.

UMETNIK UPAO U BAZU SFOR-a

ZA uspešan angažman u Kulturno-umetničkom društvu „Taras Ševčenko“, ali i za mngobrojne slike, domaće i međunarodne izložbe, Ivan Nešić je nagrađen mnogborojnim priznanjima. Neka od njih (foto), uz zahvalnice, za dobru saradnju, razmenio je i sa načenikom Darkom Tomašem.

„Novosti“ saznaju da je ovaj umetnik-avanturista u žižu javnosti dospeo kada je upao u bazu SFOR-a, u prnjavorskom naselju Vijaka.

Sforovce je zatekao u dubokom snu, da bi ih probudio vikom i galamom, usled čega je alarmirana njihova helikopterska jedinica nadomak Banjaluke. Saznajemo da je tada pušten uz uslov da javno ne priča o „bruci SFOR-a“, a ostala je dilema da li je u njihovu bazu banuo preko bodljikavog zida ili iz kanalizacije?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega