RS TRAŽI SANKCIJE ZA SLUŽBENIKA MINISTARSTVA INOSTRANIH POSLOVA BiH: Bisera ćuti dok Pašić vređa Srbe!

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 09. 2020. u 10:45

MINISTARKA inostranih poslova BiH Bisera Turković, kadar SDA, uporno ignoriše sve skandalozne poteze bošnjačkih kadrova iz tog ministarstva, a pogotovo ako se odnose na vređanje Srba.

РС ТРАЖИ САНКЦИЈЕ ЗА СЛУЖБЕНИКА МИНИСТАРСТВА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БиХ: Бисера ћути док Пашић вређа Србе!

Foto Avaz

Poslednji u nizu skandala koji prolazi bez reakcije je istup savetnika u MIP BiH Mirze Pašića, koji je na svom linkedin-profilu, objavio poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva, ističući da "na taj način svoj narod vode u smrt", aludirajući na dešavanja u Crnoj Gori.

Odgovor od Bisere Turković na ovako ponašanje bošnjačkih kadrova zatražio je zvanično poslanik DNS u Parlamentu BiH, koji je uputio pismo ministarki u kojem traži da se javno ogradi od govora mržnje.

- Očekivao sam da se gospođa Turković javno ogradi od govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti, i kaže da je pokrenula disciplinski postupak. Pošto to nije učinila, primoran sam da joj se pisano obratim jer je ovakvo ponašanje nedopustivo i očekujem zvaničan odgovor - kaže Nešić.

On kaže da je ministarki uputio nekoliko pitanja i traži odgovore zbog čega Pašić nije sankcionisan za skandalozne poruke.

Foto D.Pozderović

Nenad Nešić

- Očekujem da će kao ministar i najodgovornije lice u Ministarstvu podneti krivičnu prijavu protiv gospodina Pašića jer je izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti krivično delo iz KZ BiH za koje je predviđena zatvorska kazna od tri meseca do tri godine zatvora - poručio je Nešić.

Nenad Stevandić, predsedavajući Srpskog kluba u Parlamentu BiH kaže da će RS spremiti jedinstven odgovor na ponašanje Turkovićeve, jer očigledno su kadrovi SDA prevrššili svaku meru u vređanju Srba.

- Ako Turkovićeva misli da Srbi neće biti jedinstveni u odbrani od napada iz njenog resora, onda se grdno vara - poručuje Stevandić.

Nenad Vuković, potpredsednik PDP, kaže da "što je više Mirza Pašića, to je manje BiH".

On je kaže da je srpskom narodu, kao i bošnjačkom, Ustavom zagarantovana konstitutivnost, da su oba naroda upućena na međusobnu saradnju i dobre odnose.

- Zbog toga je veoma drsko i nepristojno da jedan državni službenik u zajedničkim institucijama, komentarišući političke prilike u drugoj zemlji, javno proklinje Bošnjake koji prave politički dogovor sa Srbima jer ih tobože vode u smrt - smatra Vuković.

Foto: Printskrin

Ministarstvo inostranih poslova

POTPIRIVANjE NETRPELjIVOSTI

MOŽDA bi bilo pošteno da Mirza Pašić skine diplomatsko odelo i obuče dres neke probosanske političke partije koja baštini snove o državi po meri jednog naroda - kaže Nenad Vuković i dodaje da je neverovatno da ni predstavnici međunarodnih institucija ne reaguju na ovaj incident čime se potpiruje nacionalna netrpeljivost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati