PRETIO SMRĆU NAČELNIKU AKO MU SE DETE ZARAZI, A SADA SE IZVINJAVA: I Španci pisali o prnjavorskom slikaru

N.Đurić

09. 09. 2020. u 09:50

IZVINjAVAM se načelniku Prnjavora Darku Tomašu zbog mog istupa na "Fejsbuku" koji je on doživeo kao pretnju smrću.

ПРЕТИО СМРЋУ НАЧЕЛНИКУ АКО МУ СЕ ДЕТЕ ЗАРАЗИ, А САДА СЕ ИЗВИЊАВА: И Шпанци писали о прњаворском сликару

Foto N.Đurić

On je poslednja osoba kojoj bi uputio bilo kakvu pretnju, pogotovo ukoliko moje dete bude zaraženo virusom korona. Svestan sam da Tomaš nema ništa sa odlukom o početku školske godine. Osim toga, sa njim lično i kao predsednik udruženja na čijem sam čelu, imam izuzetnu saradnju.

Ovim rečima, javnosti se obratio Ivan Nešić (60), slikar iz Prnjavora i predsednik ovdašnjeg KUD "Taras Ševčenko", kojeg je policija privela i saslušala zbog pretnje smrću na društvenim mrežama.

Prnjavorski slikar se u fokusu javnosti našao objavom na FB: "Bude li mi se dete zarazilo u školi, sve ću vas pobiti. To i za tebe načelniče važi."

Kako su "Novosti" pisale, a čiji tekst su prenele i španske "Nove novine", prnjavorski načelnik je tu poruku objavio na svom instagram-profilu, uz komentar: "Darko Tomaš ne odlučuje da li se i pod kojim uslovima ide u školu".

Foto N.Đurić

Ivan Nešić i Darko Tomaš

Nešić kaže da shvata "zgražavanje jevnosti, zbog gnusnih pretnji", ali moli i za minimum razumevanja da je, kako ističe, fatalne reči ispisao u očaju.

TOMAŠ: OPRAŠTAM MU!

DA je slučaj izglađen potvrdio am je i sam načelnik Tomaš.

- Opraštam mu! A, istražnim organima sam rekao da se ne osećam ugroženo i da nemam nameru da Nešića bilo kako gonim, odnosno da nemam ništa protiv da bude oslobođen bilo kakve odgovornosti - rekao je prnjavorski načelnik.

- Nakon bračnog brodoloma, sinu sam i otac i majka. Uprkos lekarskom tretmanu, bespomoćno sam ga, po dolasku iz škole, gledao kako se guši i bori za dah. U tom očaju sam ispisao te neprimerene reči. Osim "načelniče", nikoga nisam imenovao i neizmerno mi je žao zbog toga - ističe Nešić.

Prnjavorski slikar, koji je prošle godine obeležio 40-godišnjicu umetničkog rada, ističe da mu je žao što je u medijima, kako kaže, izuzev "Novosti", predstavljen kao kakav kabadahija.

- Naprotiv! A, kao Ukrajinac i borac prve kategorije VRS od prvog dana sam stao na branik Srpske u proteklom otadžbinskom ratu. Za svoj umetnički angažman dobitnik sam brojnih priznanja. A, moje slike krase galerije i domove u SAD, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji i drugim zemljama sveta - navodi Nešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)