UČEŠĆE SA 87 PAKETA UZELA I NVO „MAJKA I DETE“: Đake na Sokocu pomogli sa 307 kompleta i Pokrajinska Vlada Vjvodine

R.Milović

13. 09. 2020. u 11:14

MIMO ranijih godina, ove školske godine, lokalna vlast na Sokocu je uz pomoć donatora, među kojima je i Pokrajinska Vlada Vojvodine, učenicima od 3 do 9. razreda OŠ, besplatno dodelila 220 ruksaka i isto toliko kompleta školskog pribora.

УЧЕШЋЕ СА 87 ПАКЕТА УЗЕЛА И НВО „МАЈКА И ДЕТЕ“: Ђаке на Сокоцу помогли са 307 комплета и Покрајинска Влада Вјводине

Foto: R.M.

Pridružila se i NVO „Majka i dete“ sa 87 kuksaka i komleta knjiga za treći i četvrti razred, deci iz porodica sa troje i više dece.Praksa je već godinama da učenicima prvog i drugog razreda školske udžbenike obezbeđuje Vlada RS.

- Ovu akciju „Majka i dete“ sprovodi već osam godina. Imamo 190 članica u Udruženju, a pomaže nas i lokalna samouprava - kaže za „Novosti“ Slavica Curović predsednica NVO „Majka i dete“ u Sokocu.

- U vreme pandemije virusa korona, hteli smo na ovaj način da olakšamo roditeljima izdatke za početak školske godine. Pripomogla nam je i Pokrajinska Vlada Vojvodine i Visoka škola za uslužni biznis iz Sokoca, a deo sredstava smo obezbedili iz budžeta Opštine. Ovo opremanje đaka, prevedeno u novac, iznosi 50.000 maraka - kaže za naš list Milovan Bjelica načelnik Sokoca.

Foto: R.M.

U Sokocu je u međuvremenu, kod gradske fontane, obogaćeno dečije igralište novim mobilijarom, za šta je utrošeno oko 20.000 maraka.

                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)