OSUDA NAPADA NA VIŠKOVIĆA: Predsednik Vlade RS dobio bezrezevnu podršku ministara bez obzira na pripadnost

S. M.

26. 09. 2020. u 00:07

MINISTRI u Vladi RS, bez obzira na to kojem narodu pripadaju, bezrezervno podržavaju premijera Radovana Viškovića, i smatraju da su napadi na njega spinovani u Federaciji BiH s ciljem slabljenja Republike Srpske.

ОСУДА НАПАДА НА ВИШКОВИЋА: Председник Владе РС добио безрезевну подршку министара без обзира на припадност

foto Vlada RS

Potpredsednik Vlade RS, Srebrenka Golić, rekla je u Banjaluci da ministri osuđuju napade iz FBiH na Viškovića, kojeg smatraju za časnog čoveka.

- Višković je pošten i radan čovek i nikada ljude nije delio po nacionalnosti - rekla je juče u Banjaluci Golićeva koja se javnosti obratila u ime ministara RS.

Prema njenim rečima, Višković sa velikim uspehom i vidljivim rezultatima, odgovorno i predano obavlja funkciju premijera, s ciljem prospertiteta Srpske i boljeg života građana.

- Premijer Radovan Višković nikad nije je delio ljude po nacionalnosti, nego po tome kako obavljaju svoj posao. On ceni ljude po tome kako ispunjavaju svoje obaveze i da li su dobri. To znamo mi, njegove kolege, saradnici, prijatelji i svi koji ga poznaju - dodala je Golićeva.

ZAJEDNIČKA IZJAVA

SREBRENKA Golić je naglasila da ministri stoje iza Radovana Viškovića, pre svega kao časnog čoveka, a onda i kao premijera RS i daju mu punu podršku da, koristeći sve zakonom propisane norme, zaštiti sebe i svoju porodicu.

Obraćanju Golićeve prisustvovali su ministri u Vladi Srpske koji su potpisali zajedničku izjavu.

Ona je navela da su napadi na Viškovića koji dolaze iz FBiH obično spinovanje i politikantsko predizborno podmetanje usmereno na slabljenje institucija RS i sticanje jeftinih političkih poena za pojedine stranke u Sarajevu.

Golićeva je naglasila da su ti potpuno neutemeljeni napadi izraz ogromnih frustracija jer je Srpska politički stabilna, a FBiH već dve godine nije u stanju da pronađe minimum političnog jedinstva da formira vladu i posveti se rešavanju ključnih problema, koji su očigledni i koji muče građane tog dela BiH.

- Ministri u Vladi RS smatraju da bi rešavanje ovih problema koji opterećuju i ukupne odnose u BiH bio bolji način da se vodi predizborna kampanja, nego sejanje mržnje i klevetanje ljudi koji čine sve da budućnost naroda na ovim prostorima bude svetlija - poručila je Golićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio