UGLJEVIK - CENTAR HARMONIKE: Đorđe Perić i Jurij Šiškin otvorili 12. muzički festival u Republici Srpskoj

Vladimir Mitrić

27. 09. 2020. u 16:34

KONCERTNI deo 12. međunarodnog festivala "Dani harmonike" počeo je, u ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić", nastupom pobednika takmičenja koje je zbog korone održano u julu, onlajn.

УГЉЕВИК - ЦЕНТАР ХАРМОНИКЕ: Ђорђе Перић и Јуриј Шишкин отворили 12. музички фестивал у Републици Српској

Đorđe Perić osvojio tri zlata / Foto V. Mitrić

Pobednik svetkovine je Đorđe Perić (10), učenik Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika, sa osvojena tri zlatna odličja. Svirao je ukrajinsku narodnu kompoziciju "Put Kozaka" i "Harmonikaši sviraju džez".

- Za mene je harmonika veoma lak instrument, imam do sada 59 osvojenih medalja i trofeja - kaže za "Novosti" mlađani maestro na harmonici.

Publiku pod Majevicom je oduševio i najpriznatiji svetski umetnik akademske harmonike Jurij Šiškin iz Rusije.

- Na ovom festivalu u takmičarskom delu programa sede najistaknutiji umetnici svetske harmonike, a za mlade umetnike je najvažnije da slušaju najbolje izvođače - rekao je Šiškin. - Festival je jedinstven i želim da još dugo traje. Verujem da će svi ovi mladi umetnici i učesnici doživeti svetsku slavu.

Festival je otvorio načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić uz poruku da je za ovu opštinu ovo najznačajnija manifestiacija.

- Festival je nastao i razvijao se kao rezultat potrebe za otvorenošću, ali i da se u ovim teškim vremenima učini više za kulturu i umetnost na prostorima Republike Srpske.

Jurij Šiškin iz Rusije / Foto V. Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)