FIKRETU ABDIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Delimično uvažena žalba odbrane

S.M.

08. 10. 2020. u 14:30

KANTONALNI sud u Bihaću je bez održanog ročišta i prisustva odbrane, ponovo doneo odluku o nastavku pritvora načelniku opština Velika Kladuša, Fikretu Abdiću.

ФИКРЕТУ АБДИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Делимично уважена жалба одбране

Foto: AVAZ

Vrhovni sud FBiH je delimično uvažio žalbu Abdićeve odbrane na raniju odluku pomenutog suda koji mu je pritvor produžio za još dva meseca, te ju je 29. septembra poništio i predmet vratio na ponovno odlučivanje. Međutim, Kantonalni sud je ponovo donio identičnu odluku, a Abdićeva odbrana ponovo najavila žalbu.

Njegovi branioci su ranije tražili izuzeće Kantonalnog suda navodeći kao razlog političku pristrasnost, ali je taj zahtev odbijen od viših pravosudnih instanci.

Podsećamo da su nakon hapšenja u Velikoj Kladuši, polovinom juna ove godine, Abdić i njegov zamenik Sulejman Silić, proveli mesec dana u pritvoru, nakon čega je Silić, uz određene mere zabrane, pušten na slobodu, dok je Abdiću pritvor produžen.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Abdića po nalogu Tužilaštva USK, zbog sumnje za krivična dela korupcije i zloupotrebe službenog položaja, te povredu ravnopravnosti u obavljanju privredne delatnosti. Pored Abdića, uhapšeno je i šest njegovih bliskih saradnika, zaposlenika lokalne administracije. Nakon davanja izjave u policiji i Tužilaštvu USK u pritvoru su zadržani Abdić i pomenuti Silić, dok su ostali uhapšeni pristali na saradnju s isražnim organima i potom pušteni na slobodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest