SLEDI TEŠKA SEDMICA: Dodik, Šarenić i Mićić na otvaranju kovid bolnice u Bijeljini (FOTO)

V.Mitrić

24. 10. 2020. u 19:47

GRADONAČELNIK Bijeljine Mićo Mićić je,s srpskim članom Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, prisustvovao otvaranju nove kovid-bolnice sa dodatnih 40 do 50 mesta i poliklinike u adaptiranim starim bolničkim objektima, za šta su Grad Bijeljina i Vlada Srpske izdvojili 800.000 konvertibilnih maraka.

СЛЕДИ ТЕШКА СЕДМИЦА: Додик, Шаренић и Мићић на отварању ковид болнице у Бијељини (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Mićić je čestitao rukovodstvu bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ na brzoj realizaciji projekta, upozorivši sugrađane da ih očekuje teška sedmica kada je reč o epidemiološkoj situaciji.

- Prethodnih dana smo imali veliki broj zaraženih, ali zajedno se moramo potruditi da poštujemo propisane mere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i da se borimo protiv kovida-19. Zahvaljujem svim medicinskim radnicima na predanom radu i strpljenju - naglasio je Mićić.

Foto: V.Mitrić

 


Srpski član Predsedništva BiH zahvalio je direktoru bijeljinske bolnice Zlatku Maksimoviću i njegovom timu, navodeći da su brzo, kvalitetno i uspešno sproveli ideju da se otvori kovid-bolnica.

- Ovo je prva kovid-bolnica ovog obima i ovako opremljena u Republici Srpskoj. U narednim sedmicama to će biti urađeno i u Banjaluci, gdje će stara poliklinika biti uređena da može da primi kovid bolesnike na kvalitetan način - najavio je Dodik.

Dodik je zahvalio i Mićiću što je na vreme, još pre dva meseca, prihvatio ideju o otvaranju kovid-bolnice i podržao njenu realizaciju.

Dodik je rekao da će u narednim sedmicama biti obezbeđeno još 300.000 KM da se sve u kovid-bolnici završi i funkcioniše na najbolji način i na dobrobit stanovništva.

Ministar zdravlja, Ale Šeranić kaže da je u Bijeljini podignut i kapacitet laboratorije koja radi do 200 uzoraka na utvrđivanju lica koja su zaražena virusom korona.

Foto: V.Mitrić

 


- Dodatni kapaciteti uklapaju se u plan koji sprovodimo u delo, popunjavamo trenutne kapacitete, razvijamo dodatne, a onda imamo konačan plan koji podrazumeva ili deljenje bonica na kovid i nekovid ili pretvaranje cele bolnice u kovid-bolnicu - naveo je Šeranić.

Šeranić se nada da do toga neće doći, iako su epidemiološki podaci veoma zabrinjavajući, te je apelovao da se građani, kao i svi politički subjekti, ne okupljaju u ovom turbulentnom vremenu.

- Sada je trenutak da se solidarišemo i kolektivno prihvatimo i sprovodimo sve one mjere koje se preporučuju - poručio je Šeranić.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi“ Zlatko Maksimović rekao je da novi objekti, čija je adaptacija trajala dva meseca, imaju površinu 2.600 metara kvadratnih.

- U uslovima kada pandemija napreduje bijeljinska Bolnica pokušava da je dočeka što spremnije i zdravstveni radnici daće sve od sebe da prođemo sa što manje posledica - istakao je Maksimović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost