NA SLAVU SE NE ZOVE, VEĆ SE KAŽE DA SLAVA ZOVE: Perić čestitao slavu stanovnicima Ugljevika

V. M.

27. 10. 2020. u 09:40

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je sugrađanima krsnu slavu Svetu Petku Paraskevu uz poruku da su on najbitniji za ovaj kraj.

НА СЛАВУ СЕ НЕ ЗОВЕ, ВЕЋ СЕ КАЖЕ ДА СЛАВА ЗОВЕ: Перић честитао славу становницима Угљевика

V. Mitrić

- Sve nas Ugljevičane krasi čovekoljublje, posvećenost porodici i veri, privrženost Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je vekovima unazad očuvala narod na ovim prostorima. Sve nas Podmajevičane krasi marljivost i vredan rad, kao i spremnost da učimo i prihvatamo od drugih sve što je dobro, a upravo zahvaljujući tome smo i uspeli, to je, zapravo, i dalo mogućnost da se izborimo za dostojno mesto u Republici Srpskoj i regionu - ističe se u Perićevoj čestitki.

Perić je naglasio da su dani slavlja prilika za sumiranje dosadašnjih postignutih rezultata, kojih je, zahvaljujući dobrim i vrednim, domaćinski vaspitanim ljudima, uistinu i bilo.

- Zajedno sa našim sugrađanima svih proteklih godina postigli smo da Ugljevik od nerazvijene bude jedna od najrazvijenijih opština i po tome prepoznatljiva u regionu, dali smo ogroman doprinos u ekonomskom osnaživanju Srpske i postali poželjno mesto za život, ali i mesto u koje se rado dolazi i opština sa kojom se rado sarađuje na zadovoljstvo svih - podsetio je Perić u čestitki.

Perić je sugrađanima izrazio zahvalnost ističući da uspeh nikad ne dolazi sam, da zajedništvo i sloga među narodom, sugrađanima, osnažuju i delovanje Opštinske uprave.

- Zahvalan sam i ponosan na sve vas, na našu istrajnu borbu za bolji Ugljevik i zato ćemo zajedno nastaviti još snažnije kako bismo savladali nove izazove, sve koji neminovno dolaze, a za dobrobit budućih generacija - rekao je Perić.

Slavsko slavlje se odvija uz poštovanje mera koje su propisane zbog pandemije korona virusa, uz manje prisustvo gostiju nego obično, pre svega onih van Ugljevika, prijatelja, saradnika, saboraca i partnera ove opštine.

Kako kaže protođakon dr Ljubomir Ranković,urednik Glasa Crkve, izdavačke kuće Eparhije šabačke, koji je napisao divnu knjigu o krsnim slavama kod Srba, koji jedini imaju taj običaj, na slavu se ne zove, već se kaže da slava zove.

Kod domaćina su, u dane slavlja, ističe ugledni teolog, koji je na temu slava i doktorirao, vrata širom otvorena za sve goste.

- Slava se ne slavi po protokolu,već po ubeđenju, veri i tradiciji, njoj se raduju i oni koji slave i oni koji im, od srca, dolaze - ukazuje dr Ranković.

- Slava je događaj sabornosti i sloge, ljubavi i mira. Slava je u duši Srbinovoj nešto jako uzvišeno, pa je svaka priča oko nje,koja je suprotna tome,u najmanju ruku, neprihvatljiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri