CVIJANOVIĆ U PRNJAVORU: Za rekonstrukciju Doma zdravlja 800.000 KM (FOTO)

N. ĐURIĆ

02. 11. 2020. u 20:59

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović posetila je danas u Prnjavoru ovdašnji Dom zdravlja u kojem jepočela prva faza rekonstrukcije u okviru projekta energetske efikasnosti čija je vrijednost oko 800.000 KM.

ЦВИЈАНОВИЋ У ПРЊАВОРУ: За реконструкцију Дома здравља 800.000 КМ (ФОТО)

Poseta Cvijanovićeve Prnjavoru/ Foto: Ninko Đurić

U poseti ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi, zajedno sa Cvijanovićevom, našli su se i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić. Njihova ministarstav su dala dragocen doprinost realizaciji ovog izuzetnog projketa, čiji je izvođač beogradski „Koto“, sa okončanjem radova, kako je rečeno, ukoliko epidemiološka situacijane poremeti predviđeni rok, do krajajanuara maredne godine.

Cvijanovićeva je istakla da će projekat u Prnjavoru, koji je pokrenut na njenu inicijativu, biti od koristi pacijentima, ali i zdravstvenim radnicima koji su u prethodnom periodu usled virusa korona podneli veliki teret.

-U ovom krugu Doma zdravlja u Prnjavoru u narednom periodu biće urađena sanacija još nekih objekata kako bi sve službe raspoređene po različitim zgradama imale uslove za rad-najavila je predsednica.

Ona je izrazila zadovoljstvo da je ponovo u  Prnjavoru i svaki put kada dođe „ima šta da se vidi“.

Poseta Cvijanovićeve Prnjavoru/ Foto: Ninko Đurić

 

-Mnogobrojnim projektimau svim opštinama i gradovima širom Srpske, menjamo ukupnu sliku i pravimo bolje uslove za život naših ljudi. Dakle, Prnjavor nije izuzetak. Gde god zakoračite vidite da je Republike Srpska velikio gradilište, ne samo kada je u pitanju zdravstvo, uprkos teškim i izavovnim vremenima-naglasila je Cvijanovićeva.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš istakao je da je ova opština odličan primer saradnje lokalne i republičke vlasti i da je ta pomoć vidljiva na svakom koraku.

-Zahvaljujem se na pomoći ministrima Golićevoj i Klokiću, a posebno predsedniku Srpske Željki Cvijanović bez čije podrške i pomoći sigurno ne bismo bili u prilici da realizujemo mnoge od projekata-kazao je Tomaš.

On je podsetio da je prethodno urađen projekat energetske efikasnosti u ovdašnjoj Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u vrednosti od oko 700.000 KM.

-U protekle četiri godina opština Prnjavor je bila veliko gradilište. Više od 16,5 miliona maraka bila je ukupna investicija na području opštine, ne računajući kapitalnu razvojnu investiciju u auto-put „9. januar“, koji sa priključnom petljom najvećim delom prolazi kroz naše područje. Od 16,5 miliona, 10,5 su podrška i pomoć vlade i predsednice RS, odnosno viših nivoa vlasti-konstatovao je Tomaš.

Poseta Cvijanovićeve Prnjavoru/ Foto: Ninko Đurić

 

SANACIJA VIŠE OD 40 OBJEKATA ŠIROM RS

MINISTAR Srebrenka Golić istakla je da je značaj sanacije Doma zdravlja u Prnjavoru u zameni fosilnih goriva obnovljivim izvorima,„jer je nedopustivo u 21. vijeku da se ugalj koristi kao energent“.

-Ovo je još jedna u nizu investicija koje finansira vlada Republike Srpske, naše ministarstvo implementira, a predsednica nam je pomogla da se obezbede i kreditna i bespovratna sredstva kako bismo sanirali više od 40 objekata širom Republike Srpske-rekla je Golićeva.

Ona je precizirala da će se prnjavorska investicija na više od 2.500 metara kvadratnih površine koju treba obnoviti i sanirati odvijati u dve faze.

-Prva faza vredna više od 500.000 KM podrazumeva obnovu krova, termičku izolaciju, a u drugoj fazi vrednosti oko 300.000 KM uradiće se zamena kotlovnice i preći sa fosilnih na obnovljive izvore grejanja-kazala je Golićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina